Padurar batut si sechestrat de hotii de lemne

in Biodiversitate, Legislatie 8 November 2017 52 Views

Un p─âdurar din cadrul Ocolului Silvic Reghin, Direc╚Ťia Silvic─â Mure╚Ö, a fost b─âtut ╚Öi sechestrat de un grup de persoane care t─âiaser─â ilegal 15 arbori, a anun╚Ťat, miercuri, Romsilva.

romsilva lemne

P─âdurarul ├«ncerc├ónd s─â imobilizeze una din cele dou─â atelaje care transportau lemnele ╚Öi s─â identifice suspec╚Ťii. ├Än acel moment, acesta a fost lovit din spate cu un obiect metalic, ├«n zona capului. Ulterior, agresorii l-au lovit ├«n mod repetat, provoc├óndu-i alte leziuni la nivelul bra╚Ťelor, piciorului, trunchiului ╚Öi ├«n zona fe╚Ťei. Angajatul Romsilva a fost imobilizat timp de 20 de minute de c─âtre agresori, ace╚Ötia ├«mpiedic├óndu-l s─â foloseasc─â telefonul mobil pentru a solicita ajutor.

P─âdurarul fost internat cu multiple leziuni.

Agresiunile asupra personalului silvic s-au ├«nmul╚Ťit cu 50%

Comparativ cu 2016, c├ónd au fost ├«nregistrate 22 de agresiuni, anual acesta num─ârul agresiunilor a crescut cu 50%, potrivit datelor Regiei Na╚Ťionale a P─âdurilor. Astfel, de la ├«nceputul anului, al╚Ťi 31 de angaja╚Ťi ai Romsilva au fost agresa╚Ťi de c─âtre ho╚Ťii de lemne sau de braconieri, ├«n cursul ac╚Ťiunilor de paz─â a p─âdurilor.

Dintre ace╚Ötia, 12 au necesitat ├«ngrijiri medicale, unul fiind ├«mpu╚Öcat, iar ├«ntr-un alt caz, p─âdurarul fiind deposedat prin for╚Ť─â de arma de serviciu.

Cât lemn s-a tăiat ilegal din pădurile administrate de Romsilva

├Än ultima perioad─â,┬áRomsilva a intensificat activit─â╚Ťile de paz─â ╚Öi control ├«n fondul forestier de stat, ceea ce a condus la o sc─âdere a t─âierilor ilegale cu 16,27% anul trecut ╚Öi cu ├«nc─â 25,75% ├«n primul semestru al acestui an.

Conform datelor institu╚Ťiei, ├«n primele ╚Öase luni ale acestui an s-au ├«nregistrat 19.450 de metri cubi t─âia╚Ťi ilegal ├«n p─âdurile de stat administrate de Romsilva, fa╚Ť─â de 26.193 de metri cubi t─âia╚Ťi ilegal ├«n primul semestru al anului trecut. Valoarea pagubelor provocate de t─âierile ilegale ╚Öi p─â╚Öunatul abuziv se ridic─â, ├«n primul semestru, la 4,97 milioane de lei.

Romsilva administreaz─â o suprafa╚Ť─â de 3,14 milioane de hectare fond forestier ╚Öi, pe baze contractuale, aproximativ 1 milion de hectare fond forestier al unor unit─â╚Ťi administrative sau aflat ├«n proprietate privat─â.

Comentarii

comentarii