Romsilva preg─âte╚Öte exproprierea a 600 de hectare pentru ├«nfiin╚Ťarea de perdele forestiere

in Biodiversitate, Transport 24 November 2017 167 Views

Regia Na╚Ťional─â a P─âdurilor – Romsilva se afl─â ├«n etapa de executare a procedurilor de cadastru ├«n vederea exproprierii pentru o suprafa╚Ť─â de 600 de hectare pentru ├«nfiin╚Ťarea de perdele forestiere, a declarat, joi,┬ádirectorul general al Regiei, Ciprian Pahon╚Ťu.

Romsilva preg─âte╚Öte exproprierea a 600 de hectare pentru ├«nfiin╚Ťarea de perdele forestiere

Suntem acum ├«n etapa de de executare a procedurilor de cadastru ╚Öi a celor juridice ├«n vederea exproprierii. Suntem destul de avansa╚Ťi ╚Öi sper─âm ca ├«n perioada urm─âtoare, undeva p├ón─â ├«n prim─âvar─â, o s─â reu╚Öim s─â punem la dispozi╚Ťia ministerului documentele necesare pentru 600 de hectare, ├«n vederea ini╚Ťierii unei Hot─âr├óri de Guvern de expropriere. ├Än general, pe proiectele date de minister suprafe╚Ťele sunt l├óng─â autostr─âzi, A1 ╚Öi A2. Procedurile de expropriere sunt foarte mig─âloase, sunt foarte multe etape de parcurs, ╚Öi practic noi am primit aceste documenta╚Ťii undeva prin var─â, ├«n iunie-iulie ╚Öi noi de atunci ne-am ocupat de ele”, a declarat Pahon╚Ťu.

╚śase studii de fezabilitate pentru ├«nfiin╚Ťarea de perdele forestiere, aprobate

La sf├ór╚Ötul lunii martie 2017, comisia tehnico-economic─â a Ministerului Apelor ╚Öi P─âdurilor a avizat ╚Öase studii de fezabilitate privind ├«nfiin╚Ťarea perdelelor forestiere.┬á

Studiile de fezabilitate avizate joi fac referire la ├«nfiin╚Ťarea de perdele de protec╚Ťie pe tronsoane ale drumurilor na╚Ťionale DN2 ╚Öi DN2b, care traverseaz─â jude╚Ťele Buz─âu, Br─âila ╚Öi Vrancea; unele dintre tronsoanele de drum fiind cele mai expuse intemperiilor, ├«n special pe perioada iernii. Lungimea total─â a perdelelor forestiere care urmeaz─â s─â fie ├«nfiin╚Ťate este de aproximativ 52,5 km, iar suprafa╚Ťa ├«mp─âdurit─â va fi de peste 157 ha.

Valoarea estimată a lucrărilor de plantare este, în medie, de 4,3 milioane lei, la care se vor adăuga costurile de expropriere.

Comentarii

comentarii