RoRec: Colectarea DEEE, extinsa in Fagaras si Sacalaz

in Stiri 27 May 2012 209 Views

“Reteaua Nationala de Colectare”, proiect al RoRec, isi extinde aria de acoperire prin deschiderea centrelor de colectare a DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) de la Fagarassi Sacalaz.

Cele 2 centre se alatura celor de la Sinaia, Alba Iulia, Alexandria si Gaesti, in ultimele 6 saptamani, se arata intr-un comunicat al RoRec.

“Continuam consolidarea unei retele nationale care sa asigure unui numar tot mai mare de cetateni o solutie la indemana pentru predarea spre reciclare a echipamentelor electrice si electronice defecte sau vechi. Este un gest atat de simplu, dar cu o insemnatate atat de mare pentru protectia mediului inconjurator, dar si pentru recuperarea si asigurarea reintroducerii in circuitul industrial a unor materiale epuizabile”, a declarat Liviu Popeneciu, presedinte RoRec.

Deseurile electrice si electronice contin mercur sau plumb

Colectarea si reciclarea DEEE-urilor este o prioritate la nivel mondial, datorita faptului ca multe dintre resurse sunt epuizabile, iar recuperarea acestora si reintroducerea in circuitul industrial este de o importanta maxima.

In acelasi timp, tratarea acestui tip de deseuri, conform normelor europene in vigoare, inseamnasi protejarea mediului, intrucat DEEE-urile pot contine substante periculoase precum mercur, nichel, plumb sau cadmiu, care, netratate corespunzator, pot dauna mediului si sanatatii oricaruia dintre noi.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si:
RoRec trimite la plimbare DEEE-urile din Sectorul 6

Colectarea selectiva aduce premii 
Reteaua “neagra” submineaza colectarea selectiva a deseurilor din Romania

Comentariile tale pot fi postate aici
 

Comentarii

comentarii