Rujurile contin plumb

in EcoLIFESTYLE 15 October 2007 173 Views

Mai mult de jumatate din rujurile testate de un grup american de protectie a consumatorilor contin plumb, informeaza Environmental News.Printre firmele producatoare se numara Cover Girl, L’Oreal si Christian Dior.
O treime din rujurile testate contin o concentratie de plumb care depaseste limita permisa de Administratia Americana de Alimentatie si Medicamente (FDA). 39% din rujurile testate nu au prezentat urme de plumb. Studiul a fost realizat de Coalitia pentru Cosmetice Sigure.

"Producatorii trebuie sa-si reformuleze produsul. Este posibil sa fabrici ruj fara plumb si toate companiile ar trebui sa faca asta", a declarat Stacy Malkan. Plumbul poate provoca probleme comportamentale, de memorie si de limbaj dar poate conduce si la o crestere a agresivitatii. Cei mai vulnerabili sunt copiii si femeile insarcinate.

Coalitia a confirmat faptul ca produsele unor firme mai putin scumpe, ca Revlon, nu prezinta urme de plumb in timp ce marci scumpe ca Dior au printre cele mai ridicate nivele. L’Oreal SUA a declarat ca produsele sale sunt testate de catre o echipa care include toxicologi, farmacisti si doctori. " Toate marcile L’Oreal respecta normele FDA si regulile internationale", a declarat un reprezentant al companiei.

Procter&Gamble, producatorul rujului Cover Girl, considera ca, prin folosirea rujurilor, consumatorii sunt expusi unei cantitati de sute de ori mai mica decat ar ingera din alimente si apa potabila. "Plumbul se depoziteaza in corp de-a lungul timpului iar rujurile care contin plumb, aplicate de cateva ori pe zi, in fiecare zi, pot duce la nivele periculoase de expunere. Cele mai recente studii arata ca nu exista un prag sigur al expunerii", a declarat doctorul Mark Mitchell, presedintele Coalitiei pentru un Mediu Echitabil din Connecticut.

Foto: thewallpapers.com

Comentarii

comentarii