Rulota electrică cu panouri fotovoltaice, un nou concept

in Business, EcoLIFESTYLE636 Views

După ce Volvo a anunțat că, peste doi ani, de pe banda de producție vor ieși doar modele de mașini electrice și hibride și țări precum Franța și Marea Britanie au anunțat că până în 2040 vor interzice vânzarea mașinilor tradiționale, și producătorii de rulote au făcut schimbări. Compania germană Dethleffs a lansat un nou concept: rulota electrică cu panouri fotovoltaice.

rulota

foto: https://www.dethleffs.de/

Pentru o rulotă cu motor electric, lipsa infrastructurii poate fi o problemă dacă faci călătorii lungi, prin zone sălbatice. De aceea, rolul panourilor fotovoltaice cu care este echipată mașina este să întâmpine aceste probleme și să încarce bateria vehiculului. Rulota este construită pe un sașiu Dethleffs Iveco Daily Electric și este alimentată de un motor electric de 107 cai putere. În funcție de model,  mașina poate fi dotată cu mai multe tipuri de baterii.  Cea mai puternică are o autonomie de 280 de km. Însă, dacă se adaugă o încărcătură mai mare, numărul de km scade la 160.

rulota electrica

foto:https://www.dethleffs.de/

Vehiculul este acoperit de 334 de mp de panouri fotovoltaice, care pot genera până la 3.000 de W.

Pe lângă panourile solare și motorul electric, rulota are și alte facilități inteligente care revalorifică energia. De exemplu, sistemul de încălzire folosește materiale care absorb căldura din atmosferă atunci când temperatura depășește 26 de grade Celsius. Noaptea, când temperatura scade, căldura stocată cu ajutorul materialelor este eliberată în cabină. De asemenea, rulota este dotată cu panouri de încălzire cu infraroșu în podea, pereți și mobilier.

rulota electrica

foto:https://www.dethleffs.de/

Citește și: Românii preferă automobilele hibride

Via: Inhabitat

Comentarii

comentarii