S-a inaugurat site-ul care colecteaza deseuri electrice si electronice

in Deseuri 27 September 2011 233 Views

Asociatiile Ecotic si Recolamp au lansat, astazi, primul portal de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din Romania, www.transformatorul.com.

Prin intermediul acestuia, companiile si institutiile publice pot scapa gratuit de echipamentele casate.

Campania „Transformatorul” se desfasoara cu sprijinul Garzii Nationale de Mediu si are ca scop informarea persoanelor juridice despre riscurile asupra sanatatii personalului si a mediului pe care le genereaza detinerea DEEE-urilor in sediile companiilor.

De asemenea, sunt oferite informatii despre colectarea deseurilor intr-o maniera interactiva, in vederea protectiei mediului si revalorificarii resurselor.

„Este deopotriva o campanie de constientizare si colectare binevenita, menita sa atraga volume importante de deseuri electrice si electronice casate din institutii publice si companii”, a explicat Silvian Ionescu, comisar general al Garzii Nationale de Mediu.

Daca sunt depozitate necorespunzator, DEEE-urile devin deseuri periculoase ce atenteaza la sanatatea oamenilor si a mediului inconjurator. In acelasi timp, deseurile blocheaza resurse importante de materie prima.

Comenzile de ridicare a DEEE se pot formula prin intermediul portalului www.transformatorul.com. iar deseurile vor fi preluate gratuit, de un colector autorizat.

Persoanele juriidice sunt incurajate sa apeleze la acest site si printr-un sistem de premii. Astfel, in functie de cantitatea de deseuri predata, se obtin “credite” si vouchere electronice.

Voucherele se folosesc pentru tragerea la sorti de la finalul campaniei, cu premii totale de 5.000 de euro.

“Creditele” se pot transforma in echipamente electronice noi din oferta portalului.

Predarea de deseuri de surse de lumina (becuri sau tuburi fluorescente) in cantitate de minim 20 de kilograme permite participarea la o tragere la sorti unde se vor acorda ca premii zece biciclete.

Mihai Diac

Citeste si:

Romania recicleaza doar 1 la suta din deseurile recuperabile
 

Comentarii

comentarii