Salrom testează un microbuz electric pentru transportul turiştilor în incinta Salinei Slănic

in Transport 25 April 2019 265 Views

Salrom va testa, până pe data de 7 mai 2019, un microbuz electric destinat transportului turiştilor în interiorul Salinei Slănic, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Microbuzul ce urmează să fie testat are capacitatea de transport a 14 persoane, o autonomie în plan drept de 80-100 km şi o viteză maximă de 25-40 km/h.

“Autobuzele cu propulsie electrică sunt tot mai populare, datorită avantajelor oferite de motorul electric, comparativ cu motoarele termice, precum gradul redus de poluare, întreţinere şi chiar siguranţă. Prin folosirea acestui tip de microbuze Societatea Naţională a Sării S.A. intenţionează să asigure accesul turiştilor în salină la standarde europene, în condiţii optime de transport şi în maximă siguranţă, fără emisii poluante”, se arată în comunicat.

Salina Slănic se află la o adâncime de peste 230 de metri, fapt ce ridică probleme tehnice deosebite în realizarea unui lift care să înlocuiască în totalitate accesul cu mijloace auto. 

Accesul vizitatorilor în Mina Unirea – Salina Slănic Prahova se face în prezent cu microbuze, până la o adâncime de 208m. În acest “palat de sare”, deschis vizitării din anii ‘70, microclimatul este constant și de nereprodus la suprafață: temperatură de 12-13º C, umiditate relativă a aerului de 50-60%, radioactivitate la limita de detecție, presiune atmosferică cu 18 mmHg mai mare decât la suprafață, concentrație mare de aerosoli naturali salini, lipsa alergenilor vegetali, raritatea germenilor condiționat-patogeni și lipsa celor patogeni.

În prezent, accesul vizitatorilor în subteran este asigurat cu mijloace de transport auto atât la Mina Unirea – Salina Slănic, cât şi la Salina Praid, Salina Ocnele Mari şi Salina Târgu Ocna. 

Societatea Naţională a Sării, unul dintre primii zece producători de sare din Europa, este o companie de stat care deţine 51% din acţiuni, restul de 49% din titluri fiind deţinut de către Fondul Proprietatea.

Comentarii

comentarii