Samsung anunţă extinderea cu 1,2 miliarde de euro a fabricii de baterii pentru maşini electrice din Ungaria

in Business, Companii 22 October 2019 117 Views

Compania sud-coreeană Samsung SDI va extinde capacitatea de producţie a fabricii de baterii pentru autovehicule electrice situate în apropiere de Budapesta printr-o investiţie de 390 miliarde de forinţi (1,2 miliarde de euro), potrivit Intellinews.

În urma investiţiei vor fi create 1.200 de locuri de muncă, iar fabrica ar putea fi una dintre cele mai mari la nivel mondial.

Ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului Peter Szijjarto nu a făcut publică valoarea grantului destinat proiectului, aceasta urmând să fie aprobată de Comisia Europeană.

Numărul maşinilor diesel din Europa a crescut cu 74% în ultimii 4 ani. România are cea mai ridicată rată a importurilor de maşini diesel

La rândul său,  Comisia Europeană a demarat luni o investigaţie amănunţită pentru a vedea dacă planurile Ungariei de a acorda ajutoare de stat în valoare de 108 milioane de euro grupului sud-coreean Samsung SDI.

Investiţia de 390 miliarde de forinţi este a treia ca mărime realizată în Ungaria din 2016. Uzina va produce suficiente baterii în fiecare an pentru a echipa 50.000 de vehicule electrice.

Investiția Samsung înseamnă că Ungaria va fi una dintre fortărețele industriei auto europene în noua eră a automobilelor, a spus Szijjarto.

Samsung SDI și-a deschis prima fabrică de baterii electrice în afara Coreei de Sud în 2016, în Ungaria, printr-o investiție 100 de miliarde de forinţi. Acesta a revizuit o instalație existentă în micul oraș God, la nord de Budapesta, unde a produs panouri de ecran pentru televizoare cu plasmă până la închiderea sa, în 2014.

Vânzările de mașini ecologice în România au crescut cu 60% în primele şapte luni

CEO-ul Samsung SDI, Woo-Chan Kim, a declarat că grupul investește peste 1 miliard de euro în Ungaria și a declarat că Samsung rămâne angajată să își extindă operațiunile locale. Odată cu extinderea, fabrica maghiară ar putea fi una dintre cele mai mari la nivel global.

Comentarii

comentarii