Un băiat de șapte ani a făcut 21.000 de dolari după ce a reciclat sticle și conserve

in EcoLIFESTYLE 17 March 2017 525 Views

Ryan Hickman a început să colecteze sticle de plastic, de sticlă și conserve de la vecini și prieteni de familie de când avea trei ani. Acum are șapte ani, conduce propria companie și a strâns 21.000 de dolari din gunoiul pe care l-a dus la un centru de reciclare.

Un băiat de șapte ani a făcut 21.000 de dolari după ce a reciclat sticle și conserve

În 2013, pe când avea trei ani, Ryan Hickman a făcut împreună cu tatăl sau o vizită ce avea să-i marcheze viitorul: la centrul de reciclare din județul său, Orange, din California. Experiența l-a influențat atât de tare, încât a doua zi băiatul le-a spus părinților că vrea să le ofere vecinilor pungi goale din plastic, în speranța că aceștia vor colecta sticlele de plastic și conservele și i le vor dona lui. Nu doar vecinii au început să colecteze pentru Ryan, ci și familia extinsă, prietenii de familie și colegii de serviciu ai părinților.

De atunci, băiatul a reciclat 200.000 de sticle de sticlă și de plastic și conserve de aluminiu, adică 22.220 de kilograme. A făcut până acum în jur de 21.000 de dolari, bani pe care părinții săi vor ca el să-i păstreze pentru colegiu, însă el vrea să-și cumpere un camion pentru gunoi. În plus, acesta a strâns 1.624 de dolari din vânzarea de tricouri, bani pe care i-a donat către Pacific Marine Mammal Center, un centru de ajutorare a mamiferelor marine.

Un băiat de șapte ani a făcut 21.000 de dolari după ce a reciclat sticle și conserve

„Ryan este unul dintre acei copii unici care au o pasiune. Vede lucruri care trebuie făcute și le face chiar el”, a spus învățătoarea sa din clasa I, Suzanne Devaney.

Băiatul își petrece ore bune în fiecare săptămână pentru a sorta conservele și sticlele și să le pregătească pentru reciclare. Este președintele Ryan’s Recycling Company și are clienți în tot ținutul. Colectează singur gunoiul din cartier cu o mașinuță, iar părinții săi îl ajută să transporte totul cu o camionetă la centrul de reciclare.

Ryan a spus că oamenii trebuie să recicleze mai mult pentru a face câțiva dolari în plus, dar și ca să „ajute întreaga lume”, pentru că păsările ar putea înghiți plasticul și „s-ar putea îmbolnăvi sau chiar ar putea să moară”. La început, băiatul a crezut că poate salva lumea de unul singur, dar acum îi încurajează pe toți care îi ies în cale să facă ce face el.

Un băiat de șapte ani a făcut 21.000 de dolari după ce a reciclat sticle și conserve

„Este foarte pasionat de reciclare și încearcă să le transmită asta și celor din jur. Cred că ne-a molipsit și pe noi. Când o să mai treci pe lângă o conservă aruncată pe jos, n-o să-ți mai vezi liniștit de drum, ci o să o ridici și o pui la coș”, spune mama copilului, Andrea.

„Primește mailuri din toată lumea de la oameni încântați, care îl felicită sau doar îi spun că i-a inspirat. El își vede de treabă, iar eu și soția mea îi suntem alături să vedem unde îl va duce acest drum”, a spus tatăl Damion Hickman.

Potrivit bărbatului, părțile favorite ale lui Ryan sunt sortarea sticlelor și a conservelor în diferite coșuri și momentul în care donează banii către Pacific Marine Mammal Center, pentru că poate să vadă animalele.

Un băiat de șapte ani a făcut 21.000 de dolari după ce a reciclat sticle și conserve

Potrivit One Green Planet, numai în ultimii 30 de ani, producția de plastic a sărit de 320%, ceea ce înseamnă în jur de 300 de milioane de tone de plastic ce intră în circulație în fiecare an.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GJi60txkv3Q]

Comentarii

comentarii