Șapte idei de cadouri în borcane

in EcoLIFESTYLE 24 December 2020 115 Views

Dacă nu ai apucat să pregătești cadourile pentru cei dragi, există o variantă rapidă și sustenabilă: cadouri în borcane. De la amestecuri pentru brioșe, până la terarii sau scrub-uri, poți crea cadouri pentru oricine.

  1. Condimente, săruri, zahăr

Pentru cineva care iubește gătitul, poți crea borcane cu condimente pentru vin fiert, de exemplu (cuișoare, piper negru boabe, nucșoară, cardamom, steluțe de anason, baton de scorțișoară, coriandru). Sau cu săruri cu ierburi de Provence. Sau cu zahăr cu vanilie, în care să amesteci zahăr și boabele de la o păstaie de vanilie.

  1. Amestec pentru brioșe

Pregătește toate ingredientele uscate pentru brioșe, la care cel care primește cadoul să adauge doar ouă sau ulei. Scrie de mână rețeta și leag-o de borcan, alături de o lingură sau o spatulă.

  1. Lampă cu lumânare

Borcanele pot fi lăsate simple sau pot fi decorate (vezi aici o idee) și pot deveni lămpi care să lumineze cu ajutorul lumânărilor. Poți să le adaugi chiar și un mâner.

  1. Terariu

Realizarea acestui cadou va dura puțin mai mult decât celelalte, dar va fi unul deosebit. Prietenul căruia i-l vei dărui îi va acorda atenție și se va bucura de el mult timp. Poți folosi acest ghid pentru a crea un terariu simplu. Nu uita să adaugi instrucțiuni despre cum trebuie îngrijit.

  1. Scurb-uri din sare sau zahăr

Aceste cadouri pot fi ușor de încropit cu ce ai în cămară sau în bucătărie, dar vor fi cu siguranță de impact. Poți să faci unul din sare cu rozmarin și lămâie sau oricare din această listă de opt scrub-uri. Ține cont că femeile preferă amestecurile florale sau cu ingrediente citrice, în timp ce bărbaților le plac mai mult cele cu condimente.

  1. Granola

Ideală cu iaurt, lapte sau ca gustare, granola este foarte ușor de făcut. Inspiră-te din această listă, fă o cantitate mai mare și ofer-o prietenilor.

  1. Glob de Crăciun

Pentru acest cadou o să ai nevoie de câteva jucării mici sau decorațiuni, apă, glicerină și un lipici puternic care să lase capacul să se desfacă. În rest, crearea unui glob de Crăciun e mult mai simplă decât pare. Sunt multe tutoriale pe Youtube sau poți folosi ca sursă de inspirație acest link.

Dacă ai nevoie de câteva ingrediente pentru a crea aceste cadouri în borcan, poți să faci o vizită la singurul magazin zero waste din București, care vinde produse vrac, fără ambalaj sau cu ambalaje din hârtie sau metal.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii