Studiu: 90% dintre brandurile de sare testate la nivel global con╚Ťin microplastice

in Poluare 22 October 2018 447 Views

Microplasticele contaminează sarea de masă din întreaga lume, conform unui nou studiu care a găsit particule de microplastic în 36 dintre cele 39 de branduri de sare testate.

O echip─â de cercet─âtori din Coreea de Sud ╚Öi de la Greenpeace East Asia au testat 39 de branduri de sare de mas─â care proveneau din 21 de ╚Ť─âri din Europa, America de Nord ╚Öi de Sud, Africa ╚Öi Asia. Cele trei branduri care nu con╚Ťin microplastic sunt din Taiwan, China ╚Öi Fran╚Ťa.

Densitatea microplasticelor g─âsite ├«n sare variaz─â semnificativ ├«n func╚Ťie de branduri, ├«ns─â printre cele mai contaminate branduri se num─âr─â cele din Asia. Cele mai ridicate cantit─â╚Ťi de microplastice au fost descoperite ├«n sare comercializat─â ├«n Indonezia. Conform unui studiu realizat ├«n 2015, Indonezia este pe locul 2 ├«n lume c├ónd vine vorba de poluarea cu plastic.

ÔÇ×Rezultatele sugereaz─â c─â ingestia de c─âtre om a microplasticelor prin intermediul produselor marine este str├óns legat─â de emisiile dintr-o anumit─â regiune.ÔÇŁ, a declarat Seung-Kyu Kim, profesor de ╚Ötiin╚Ťe marine la Universitatea Incheon din Coreea de Sud.

Cel mai contaminat tip de sare este sarea de mare, urmată de sarea de lac și sarea de rocă.

Studiu: oamenii ar putea ingera mai mult de 100 microplastice la fiecare mas─â

Conform analizei, un adult ingerează în medie aproximativ 2.000 de microplastice pe an, doar prin intermediul sării.

Un studiu recent realizat la Universitatea din York, Marea Britanie, atr─âgea aten╚Ťia c─â nu exist─â suficiente date pentru a evalua impactul microplasticelor asupra s─ân─ât─â╚Ťii umane ╚Öi c─â este nevoie urgent─â de cercet─âri mai am─ânun╚Ťite.

Conform unui alt studiu realizat anul acesta, majoritatea brandurilor de ap─â de la marile companii con╚Ťin particule de microplastic.

Alternative.blue ÔÇô Alternative durabile, naturale, la produsele de uz comun din plastic

Se estimeaz─â c─â 330.000 de tone de microplastice ajung ├«n mediul ├«nconjur─âtor ├«n fiecare an, ├«n urma uzurii anvelopelor de la vehicule, precum ╚Öi de la instala╚Ťii de tratare a apelor reziduale, avioane ╚Öi textile sintetice.

Comentarii

comentarii