Saubermacher Rom├ónia, investi╚Ťie de 25 milioane euro pentru transformarea de╚Öeurilor biodegradabile ├«n biogaz

in Business, Poluare 11 October 2018 261 Views

Saubermacher Rom├ónia va investi 25 de milioane de euro ├«ntr-o instala╚Ťie de digestie anaerob─â a de╚Öeurilor biodegradabile ╚Öi transformarea lor ├«n biogaz. a declarat pentru Green Report, Silviu Dumitrescu, Managing Director, Saubermacher Rom├ónia.

Valoarea investi╚Ťiei se ridic─â la 25 de milioane de euro ╚Öi nu presupune doar investi╚Ťia ├«n echipamentul de digestie anaerob─â a de╚Öeurilor municipale ci ╚Öi ├«n echipamente de colectare, sortare ╚Öi transport a de╚Öeurilor, ╚Öi evident, ├«ntr-o informare ╚Öi o colaborare eficient─â cu produc─âtorii de╚Öeurilor. Dorim s─â ajungem, astfel, ca p├ón─â ├«n 2020 s─â recicl─âm 70% din de╚Öeurile colectate ├«n zona noastr─â de operare, cu mult peste target-ul de 50% stabilit de Uniunea European─âÔÇŁ, a spus Silviu Dumitrescu.

Acesta a precizat c─â, ├«n func╚Ťie de implicarea autorit─â╚Ťilor locale ╚Öi centrale, investi╚Ťia ar putea s─â fie finalizat─â ├«n 2019, iar din 2020 instala╚Ťia s─â opereze la o capacitate de 80 – 90%.

Silviu Dumitrescu, Saubermacher: ÔÇŁAutorit─â╚Ťile locale nu sunt preg─âtite pentru implementarea sistemului pl─âtesti pentru c├ót arunciÔÇŁ

Acesta a precizat c─â decizia de a investii ├«n aceast─â instala╚Ťie venit ├«n urma unei analize a fluxului de de╚Öeuri pentru o perioad─â de 5 ani.

├Än zona pe care noi o oper─âm (┬á├«n principal jude╚Ťele Mure╚Ö ╚Öi Sibiu, iar pentru anumite categorii de servicii compania este prezent─â ├«n Bra╚Öov, Alba, Covasna, Harghita ╚Öi Hunedoara – n.r.) frac╚Ťia biodegradabil─â este ├«ntre 60-70%, fa╚Ť─â de 25% ├«n Austria ╚Öi Germania, singura solutie viabil─â pentru implementare find, ├«n aceste condi╚Ťii, Digestia Anaerob─â a De╚Öeurilor MunicipaleÔÇŁ, a explcat reprezentantul Saubermacher.

Acest lucru presupune introducerea doar a frac╚Ťiei biodegradabile ├«n procesul de digestie iar rezultatul este important din trei motive, producerea biogazului, reducerea cantit─â╚Ťii depozitate pe depozitul de de╚Öeuri cu 90% ╚Öi producerea de fertilizator organic pentru agricultur─â.

Este clar c─â aceasta este o strategie pe termen mediu ╚Öi c─â efectele ei benefice vor ajunge la un apogeu ├«ntre 3-5 ani. Produc╚Ťia de biogaz va fi procesat─â ╚Öi transformat─â ├«n gaz metan, iar gazul rezultat va fi comercializat pe pia╚Ťa local─âÔÇŁ, a estimat Dumitrescu.

Silviu Dumitrescu, Saubermacher: ÔÇŁRom├ónia nu are probleme cu serviciile publice de salubrizare din lipsa legisla╚Ťiei, ci din neaplicarea eiÔÇŁ

Saubermacher Dienstleistungs AG a fost ├«nfiin╚Ťat─â ├«n Austria, ├«n 1979, ├«n acest moment fiind prezent─â ├«n nou─â ╚Ť─âri din Europa Central─â ╚Öi de Est. Saubermacher este prezent─â ├«n Rom├ónia din 2005. Compania are, ├«n acest moment, peste 250 angaja╚Ťi ╚Öi aproape 20 de ani de experien╚Ť─â.

Cea mai importanta investi╚Ťie este groapa ecologic─â de la Sighi╚Öoara, prima de acest fel din Rom├ónia. Datorita suprafetei (16.000 mp) groapa de la Sighisoara poate deservi pe langa Mures si operatorii din Sibiu, Harghita, Covasna sau Brasov.┬á├Än 2017 grupul Saubermacher Rom├ónia a achizi╚Ťionat o sta╚Ťie de epurare a levigatului, sta╚Ťia function├ónd pe tehnologia de osmoz─â invers─â.

Comentarii

comentarii