Schimbarile climatice vor determina migrarea populatiei vulnerabile

in Apa 6 September 2012 102 Views

Schimbarile climatice manifestate in ultimii ani va determina in curand un fenomen de migrare a populatiei din zonele cele mai vulnerabile, in special Africa, a declarat joi Oliver Ruppel, profesor la Universitatea din Stellenbosch, Africa de Sud, prezent la un formum pe tema schimbarilor climatice, care se desfasoara zilele acestea in Bucuresti.

“Schimbarile climatice vor acutiza problema lipsei hranei pe glob, ceea ce va duce in scurt timp la migrarea populatiei din zonele cele mai afectate, cum este cazul Africii, care este cel mai vulnerabil continent. Asta nu inseamna ca in celelalte zone ale globului nu vom intalni acest fenomen”, a explicat profesorul specializat in drepturile omului si schimbarile climatice.

Conflicte teritoriale determinate de schimbarile climatice

Acesta a avertizat ca fenomenul migrarii populatiei va duce, inevitabil, la conflicte legate de teritorii.
Profesorul a estimat ca pana in anul 2020, aproximativ 50 de milioane de oameni vor avea de suferit in urma lipsei hranei, cauzate de schimbarile climatice globale.

“Deja intampinam mari probleme legate de lipsa hranei”, a subliniat Ruppel.

El a mai spus ca, in acest context, la nivel mondial, trebuie create conventii menite sa legifereze drepturile omului in contextul efectelor schimbarilor climatice.

Gabriel Botezatu

Comentarii

comentarii