Schneider Electric, amprentă de carbon neutră până în 2030

in Business, Energie 6 December 2018 23 Views

În contextul raportului IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) care solicită acțiuni urgente de combatere a schimbărilor climatice, Schneider Electric declară, încă o dată, angajamentul de a deveni o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2030.

Acordul de la Paris semnat acum trei ani ne oferă o înțelegere mult mai clară asupra a ceea ce este în joc. Ne aflăm într-un moment critic privind limitarea încălzirii globale la mai puțin de 2°C peste nivelurile pre-industriale pentru a evita un dezastru ecologic major”, a declarta  Gilles Vermot Desroches, Sustainability Senior VP la Schneider Electric.

Cu ocazia desfășurării COP24, Schneider Electric a lansat trei inițiative complementare planului de a deveni o companie cu o amprentă de carbon neutră, până în 2030

Astfel, până în 2020, compania susține că va atinge cele 21 de obiective din barometrul pe 2018-2020 Schneider Sustainability Impact, va contura o strategie bazată pe ipoteza conform căreia Pământul va depăși limita de încălzire de 2°C până în 2050 și o va valida prin intermediul inițiativei Science Based Targets, la care grupul a aderat în 2016.

Pașii urmați pentru a atingerea obiectivelor:

  • Cuantificarea reducerile emisiilor de carbon obținute de clienți prin folosirea portofoliului EcoStruxure;
  • Trecerea la surse de energie 100% regenerabile, ambalaje 100% reciclabile sau refolosibile și recuperarea 100% din deșeurile industriale;
  • Dublarea productivității energetice în comparație cu cea din 2005.

În plus, începând de astăzi și până în 2050, compania a anunțat că își reduce emisiile de carbon cu 50% comparativ cu 2015, în conformitate cu principiile directoare ale inițiativei Science Based Targets.

Evenimentul COP24 din Polonia de anul acesta reprezintă o oportunitate de a demonstra că soluțiile noastre aduc o contribuție reală la eforturile globale de gestionare a schimbărilor climatice și că, astfel, putem sprijini atingerea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă setate de Organizația Națiunilor Unite în 2017”, a adăugat Gilles Vermot Desroches.

Comentarii

comentarii