Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Schubz, centrul de educație ecologică de la Râșnov

Schubz este un centru de educaţie pentru dezvoltare durabilă care aduce în România metode de educaţie interactive şi experienţiale, dezvoltate şi testate în Germania şi în alte ţări. Potrivit coordonatorilor, contactul copiilor cu natura este o parte esenţială a educaţiei la orice vârstă.

Schubz, centrul de educație ecologică de la Râșnov

Centrul colaborează cu şcoli, familii, universităţi şi organizaţii neguvernamentale din România şi din străinătate, cărora le oferă activități curriculare și extra-curriculare din următoarele domenii: Biodiversitate, Managementul deșeurilor, Practici tradiționale de cultivare a pământului, Energie, Transport, Apă.

Centrul Schubz este promotorul tehnicilor de „flow learning” în România, care au la bază bucuria de a preda și fascinația pentru natură. Inventată în 1971 de pedagogul Joseph Cornell, această metodă îi ajută pe oameni să cunoască natura și să trezească entuziasmul și curiozitatea în copii și adulți.

Metoda este redată în cartea „Sharing the joy of nature”, care a fost tradusă în peste 20 de limbi. Aceasta cuprinde 54 de activități gândite de Joseph Cornell pentru a facilita o înțelegere a naturii și pentru a construi o relație mai profundă cu aceasta. Cartea e disponibilă și în România, cu titlul „Să împărtășim bucuria naturii”.

Schubz, centrul de educație ecologică de la Râșnov

„Că profesor de științe, biologie, ecologie, trebuie să le arăți entuziasmul copiilor, pentru că exemplele sunt foarte puternice. Oamenii nu își amintesc ce spunem, dar își vor aminti mereu cum i-am făcut să se simtă. Deci putem combina ideea de a face experimente științifice, unde nu sunt doar noțiuni teoretice și nu doar știință învățată din bancă, cu exemplul cuiva care este pasionat, iar elevii au parte de inspirație”, a declarat pentru Green Report Greg Traymar, Internațional Director Sharing Nature Worldwide.

Articolul face parte din episodul 3 al serialului „Ora de ecologie”. Citește aici despre alte 9 proiecte care mișcă rotițe în sistemul public de învățământ și care duc mesajul de responsabilitate față de mediu la copii.

spot_img

Ultimele știri