Schwarzenegger îl provoacă pe Trump să se alăture eforturilor în domeniul energiei verzi

in Energie 16 May 2018 4 Views

Fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, i-a cerut pre╚Öedintelui SUA, Donald Trump, s─â se al─âture ac╚Ťiunilor de sus╚Ťinere a energiei regenerabile, la Summitul privind schimb─ârile climatice de la Viena.

“Pentru to╚Ťi aceia dintre voi care v─â ├«mpotrivi╚Ťi pentru c─â nu v─â pute╚Ťi imagina succesul f─âr─â combustibili fosili, v─â rug─âm s─â v─â al─âtura╚Ťi nou─â, toat─â lumea, de asemenea ╚Öi dumneavoastr─â, domnule pre╚Öedinte┬á Trump. Veni╚Ťi al─âturi de noi”, a spus Schwarzenegger, provoc├ónd aplauze din partea publicului adunat pentru Summit.

Summitul este organizat de ONG-ul pentru clim─â R20, de╚Ťinut de Schwarzenegger ╚Öi a reunit lideri politici ╚Öi din lumea afacerilor, inclusiv secretarul general al ONU, Antonio Guterres, precum ╚Öi exper╚Ťi ╚Öi activi╚Öti ├«n domeniul schimb─ârilor climatice.

├Än iunie 2017, Trump a retras SUA din Acordul global privind clima de la Paris, menit s─â limiteze ├«nc─âlzirea global─â la “sub 2 grade Celsius”, iar administra╚Ťia sa a f─âcut eforturi pentru a stimula tehnologiile pe baz─â de combustibili fosili.

“A╚Ťi spus c─â atunci c├ónd veti deveni pre╚Öedinte dori╚Ťi s─â ave╚Ťi at├ót de multe victorii, c─â poporul american s-ar plictisi de at├ót de multe c├ó╚Ötiguri. Dac─â asta este cu adev─ârat ceea ce v─â dori╚Ťi, atunci veni╚Ťi l├óng─â noi, pentru c─â atunci ve╚Ťi avea o mul╚Ťime de victorii”, a spus a continuat Schwarzenegger.

Schwarzenegger a cerut ac╚Ťiuni drastice privind poluarea, care, potrivit acestuia, ucide nou─â milioane de oameni ├«n fiecare an.

El a subliniat importan╚Ťa promov─ârii energiei regenerabile, l─âud├ónd ╚Ť─ârile ╚Öi companiile care au f─âcut deja pa╚Öi ├«n aceast─â direc╚Ťie.

Anterior, cancelarul austriac Sebastian Kurz s-a adresat summitului, ├«ns─â a fost ├«ntrerupt de un protestatar care s-a urcat pe scen─â pentru a eviden╚Ťia ceea ce a numit “cuvintele goale” ale guvernului austriac cu privire la schimb─ârile climatice.

Kurz i-a permis protestatarului s─â fac─â o declara╚Ťie ├«nainte de a lua ├«napoi microfonul pentru a-╚Öi face propriul discurs.

Comentarii

comentarii