Schwarzenegger îl provoacă pe Trump să se alăture eforturilor în domeniul energiei verzi

in Energie 16 May 2018 17 Views

Fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, i-a cerut președintelui SUA, Donald Trump, să se alăture acțiunilor de susținere a energiei regenerabile, la Summitul privind schimbările climatice de la Viena.

“Pentru toți aceia dintre voi care vă împotriviți pentru că nu vă puteți imagina succesul fără combustibili fosili, vă rugăm să vă alăturați nouă, toată lumea, de asemenea și dumneavoastră, domnule președinte  Trump. Veniți alături de noi”, a spus Schwarzenegger, provocând aplauze din partea publicului adunat pentru Summit.

Summitul este organizat de ONG-ul pentru climă R20, deținut de Schwarzenegger și a reunit lideri politici și din lumea afacerilor, inclusiv secretarul general al ONU, Antonio Guterres, precum și experți și activiști în domeniul schimbărilor climatice.

În iunie 2017, Trump a retras SUA din Acordul global privind clima de la Paris, menit să limiteze încălzirea globală la “sub 2 grade Celsius”, iar administrația sa a făcut eforturi pentru a stimula tehnologiile pe bază de combustibili fosili.

“Ați spus că atunci când veti deveni președinte doriți să aveți atât de multe victorii, că poporul american s-ar plictisi de atât de multe câștiguri. Dacă asta este cu adevărat ceea ce vă doriți, atunci veniți lângă noi, pentru că atunci veți avea o mulțime de victorii”, a spus a continuat Schwarzenegger.

Schwarzenegger a cerut acțiuni drastice privind poluarea, care, potrivit acestuia, ucide nouă milioane de oameni în fiecare an.

El a subliniat importanța promovării energiei regenerabile, lăudând țările și companiile care au făcut deja pași în această direcție.

Anterior, cancelarul austriac Sebastian Kurz s-a adresat summitului, însă a fost întrerupt de un protestatar care s-a urcat pe scenă pentru a evidenția ceea ce a numit “cuvintele goale” ale guvernului austriac cu privire la schimbările climatice.

Kurz i-a permis protestatarului să facă o declarație înainte de a lua înapoi microfonul pentru a-și face propriul discurs.

Comentarii

comentarii