╚ścoala ecoterrienilor: 306 video-uri pe teme de mediu realizate de elevi

in EcoLIFESTYLE, Poluare 28 June 2018 74 Views

Cei 100.000 de elevi, din peste 200 de ╚Öcoli la nivel na╚Ťional, implica╚Ťi ├«n proiectul ÔÇ×╚ścoala EcoterrienilorÔÇŁ, au realizat 306 video-uri pe teme de mediu ╚Öi au colectat 57 de tone de de╚Öeuri de echipamente electrice ╚Öi electronice (DEEE) ╚Öi 2,3 tone de de╚Öeuri de baterii ╚Öi acumulatori (DBA).

╚ścoala ecoterrienilor: 306 video-uri pe teme de mediu realizate de elevi

ÔÇ×╚ścoala EcoterrienilorÔÇŁ este un proiect adresat institu╚Ťiilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, desf─â╚Öurat de Ecotic ╚Öi Ecotic Bat, cu sprijinul Ministerului Mediului. Scopul campaniei este de a educa ╚Öi informa elevii, profesorii ╚Öi p─ârin╚Ťii prin implicarea activ─â a acestora ├«n activit─â╚Ťi ce pun accent pe colectarea separat─â a de╚Öeurilor ╚Öi pe conservarea naturii ╚Öi a resurselor.

Edi╚Ťia a doua a proiectului s-a desf─â╚Öurat pe parcursul anului ╚Öcolar 2017-2018 ╚Öi a constat ├«n dou─â tipuri de activit─â╚Ťi:
ÔÇó Colectarea de DEEE ╚Öi DBA, ╚Öcolile fiind premiate cu vouchere pentru achizi╚Ťia de echipamente ├«n func╚Ťie de cantitatea predat─â.
ÔÇó Realizarea de materiale video de c─âtre elevi, prin care ace╚Ötia s─â promoveze comportamente responsabile fa╚Ť─â de mediul ├«nconjur─âtor.

P├ón─â la finalul edi╚Ťiei, la jum─âtatea lunii iunie, au fost realizate 306 video-uri pe teme de mediu ╚Öi au fost colectate 57 de tone de de╚Öeuri de echipamente electrice ╚Öi electronice (DEEE) ╚Öi 2,3 tone de de╚Öeuri de baterii ╚Öi acumulatori (DBA) colectate.

├Än scurtele materiale video au fost prezentate individual sau ├«n echip─â subiectele variate printre care se afl─â ╚Öi importan╚Ťa recicl─ârii pentru comunitate, protec╚Ťia mediului ├«nconjur─âtor, conservarea resurselor planetei.

ÔÇ×Se spune c─â Rom├ónia st─â pe un munte de gunoi. Din p─âcate, nu e doar o metafor─â. ├Än toate col╚Ťurile ╚Ť─ârii, indivizi necunoscu╚Ťi, firme de salubritate ╚Öi chiar autorit─â╚Ťi publice aleg s─â ├«ngroape gunoiul, ├«n loc s─â-l duc─â la gropile de gunoi. Astfel, impactul asupra mediului este devastator. P├ónza freatic─â e contaminat─â ireversibil, solul este compromis, iar toat─â treaba ajunge ├«n final ├«n organismul locuitorilor din ├«mprejurimiÔÇŁ, spun Grigoriu Iarina ╚Öi Margarint Ioana, de la ╚ścoala Gimnaziala ÔÇ×Mihai EminescuÔÇŁ din Vaslui ├«n filmule╚Ťul lor.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cSR8U9Xqqww]

ÔÇ×╚śtiai c─â e nevoie de peste 500 de ani pentru ca o saco╚Ö─â de plastic s─â se descompun─â sau c─â recicl├ónd maculatura din cas─â po╚Ťi salva un copac de la t─âiere care furnizeaz─â necesarul de oxigen pentru doi oameni, ├«n decursul unui anÔÇŁ, a aude vocea Mirunei Dumitriu, de la ╚ścoala Gimnazial─â 197 din Bucure╚Öti, pe fundalul filmule╚Ťului s─âu c├ó╚Ötig─âtor.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nEIsZDUYrOw]

├Än urma juriz─ârii, realizatorii celor mai inspirate clipuri video au primit hoverboard-uri, drone ╚Öi br─â╚Ť─âri smart.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HwMWhrFU7Ec]

Bianca Popescu, de la ╚ścoala Gimnazial─â ÔÇ×Mihai PeiaÔÇŁ din Re╚Öi╚Ťa, c├ó╚Ötig─âtoarea a unui hoverboard.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii