Școala ecoterrienilor: 306 video-uri pe teme de mediu realizate de elevi

Cei 100.000 de elevi, din peste 200 de școli la nivel național, implicați în proiectul „Școala Ecoterrienilor”, au realizat 306 video-uri pe teme de mediu și au colectat 57 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și 2,3 tone de deșeuri de baterii și acumulatori (DBA).

Școala ecoterrienilor: 306 video-uri pe teme de mediu realizate de elevi

„Școala Ecoterrienilor” este un proiect adresat instituțiilor de învățământ, desfășurat de Ecotic și Ecotic Bat, cu sprijinul Ministerului Mediului. Scopul campaniei este de a educa și informa elevii, profesorii și părinții prin implicarea activă a acestora în activități ce pun accent pe colectarea separată a deșeurilor și pe conservarea naturii și a resurselor.

[box type=”info” align=”aligncenter” width=”2″ ]Ediția a doua a proiectului s-a desfășurat pe parcursul anului școlar 2017-2018 și a constat în două tipuri de activități:
Colectarea de DEEE și DBA, școlile fiind premiate cu vouchere pentru achiziția de echipamente în funcție de cantitatea predată.
Realizarea de materiale video de către elevi, prin care aceștia să promoveze comportamente responsabile față de mediul înconjurător. [/box]

Până la finalul ediției, la jumătatea lunii iunie, au fost realizate 306 video-uri pe teme de mediu și au fost colectate 57 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) și 2,3 tone de deșeuri de baterii și acumulatori (DBA) colectate.

În scurtele materiale video au fost prezentate individual sau în echipă subiectele variate printre care se află și importanța reciclării pentru comunitate, protecția mediului înconjurător, conservarea resurselor planetei.

„Se spune că România stă pe un munte de gunoi. Din păcate, nu e doar o metaforă. În toate colțurile țării, indivizi necunoscuți, firme de salubritate și chiar autorități publice aleg să îngroape gunoiul, în loc să-l ducă la gropile de gunoi. Astfel, impactul asupra mediului este devastator. Pânza freatică e contaminată ireversibil, solul este compromis, iar toată treaba ajunge în final în organismul locuitorilor din împrejurimi”, spun Grigoriu Iarina și Margarint Ioana, de la Școala Gimnaziala „Mihai Eminescu” din Vaslui în filmulețul lor.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=cSR8U9Xqqww]

„Știai că e nevoie de peste 500 de ani pentru ca o sacoșă de plastic să se descompună sau că reciclând maculatura din casă poți salva un copac de la tăiere care furnizează necesarul de oxigen pentru doi oameni, în decursul unui an”, a aude vocea Mirunei Dumitriu, de la Școala Gimnazială 197 din București, pe fundalul filmulețului său câștigător.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nEIsZDUYrOw]

În urma jurizării, realizatorii celor mai inspirate clipuri video au primit hoverboard-uri, drone și brățări smart.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HwMWhrFU7Ec]

Bianca Popescu, de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” din Reșița, câștigătoarea a unui hoverboard.

spot_img

Ultimele știri