Școlile din New York vor permite elevilor să plece de la ore pentru a participa la protestele climatice

in Schimbări Climatice 20 September 2019 61 Views

Departamentul de Educație al orașului New York va permite elevilor să plece de la cursuri pentru a participa la Greva Mondială pentru Climă de astăzi, 20 septembrie.

Departamentul a anunțat că va scuza absențele studenților care participă la Greva Mondială pentru Climă (Global Climate Strike) care are loc vinerea acestea. Elevii vor avea nevoie de aprobarea părinților, iar cei mici vor putea să părăsească școlile doar însoțiți de părinți.

Decizia este susținută de primarul New York-ului, Bill de Blasio. 1.1 milioane de elevi și-au exprimat dorința de a participa la proteste. Criticii spun că primarul a luat această decizie din motive politice.

Ultima oară când motivarea absențelor pentru participarea la un protest a fost aprobată a fost în 2018, când elevii au putut pleca de la cursuri pentru a protesta pentru legi mai stricte privind utilizarea armelor, în solidaritate cu elevii din Parkland, Florida, după atacul armat care a dus la moartea a 17 oameni.

Mulți elevi au apreciat faptul că schimbările climatice sunt privite ca o problemă la fel de importantă ca și controlul armelor.

Între 20 și 27 septembrie vor avea loc, la nivel mondial, proteste față de lipsa de acțiune a autorităților privind criza climatică. România se va alătura astăzi mișcării Global Climate Strike cu un marș în București, iar între 23 și 27 septembrie vor avea loc mai multe proteste în școli.

Pe 23 septembrie, New York va găzdui UN Climate Action Summit 2019, iar în săptămâna 20 – 27 septembrie se vor desfășura mai multe evenimente care vor viza problemele climatice, la care vor participa liderii lumii. Pe 20 și pe 27 septembrie vor avea loc 1.156 greve în 181 de țări.

Astăzi va avea loc și Greva Digitală pentru Climă (Digital Climate Strike), la care și-au anunțat participarea peste 1.000 de site-uri și companii din toată lumea. Unele dintre site-uri, precum Imgur, Tumblr și WordPress participă prin donarea spațiilor pentru anunțuri, distribuirea informației online sau afișarea de bannere prin care anunță greva.

Comentarii

comentarii