Sculptura în formă de spirală care poate absorbi emisiile a 90.000 mașini într-un an

in Poluare 27 April 2018 55 Views

Biroul de arhitectură și design Kengo Kuma a dezvăluit o sculptură care purifică aerul, absorbind emisiile produse de 90.000 de mașini într-un an.

Numită „Breath/ng”, sculptura este făcută dintr-un material revoluționar cu un interior bazat pe nano-molecule care separă și absorb moleculele toxice. Materialul realizat de Anemotech folosește fluxul natural al aerului pentru a curăța mediul înconjurător.

Scultpura are o structură de spirală și este făcută din 120 de panouri împăturite manual folosind tehnica străveche japoneză origami, ajungând la înălțimea de 6 metri. Cei 175 metri pătrați de material sunt suficienți pentru a absorbi compușii organici volatili (COV) de la aproximativ 90.000 de mașini în fiecare an.

Spirala este suspendată de o tijă din fibră de carbon și ținută în loc de 46 de bare unice realizate cu o imprimantă 3D.

Sculptura a fost realizată folosind software și instrumente oferite de compania franceză Dassault Systèmes, lider în domeniul designului 3D. Compania a invitat artiștii de la Kuma să exploreze tema „Designul în Epoca Experienței”. Expoziția cu aceeași nume explorează cum designul și tehnologia pot fi folosite pentru a oferi soluții sustenabile la problema poluării aerului și a fost prezentată în cadrul Milan Design Week 2018.

În cadrul expoziției, a fost prezentat și proiectul designerului olandez Daan Roosegaarde, Smog Free Project. Proiectul cuprinde o serie de concepte dedicate reducerii poluării aerului, cum ar fi designul pentru un turn care filtrează aerul și o bicicletă care curăță aerul.

Green Report Shop Produse ECO

Studioul de design londonez Superflux a creat o instalație interactivă pentru expoziție care încorporează date legate de calitatea aerului din Milano pentru a sublinia anvergura problemei poluării aerului în orașe.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii