Se poarta hainele din materiale reciclabile

in Deseuri 27 September 2007 201 Views

O altfel de parada a modei a avut loc miercuri seara, pe terasa La Motoare de la Teatrul National din Bucuresti. Voluntari ai Asociatiei "Salvati Delta – Academia Catavencu" au purtat haine si accesorii din materiale reciclabile pe care, de obicei, oamenii le arunca la gunoi, pe strada sau chiar in zonele protejate natural.

Creatiile vestimentare prezentate aseara urmaresc patru linii de poluare: poluarea apei, poluarea aerului, poluarea fonica si poluarea sociala, fiind subliniate, in acest fel, efectele nocive ale poluarii prin mijloacele neconventionale ale advertisingului. Mai mult, membrii "Salvati Delta" spun ca aceste tinute sunt "100% purtabile, ergonomice si chic".

"Conform unui studiu al Institutului Designerilor Preferati (IDP) ai "Salvati Delta – AC", exista riscul ca in doi ani sa dispara orice forma de deseu cunoscuta umanitatii. Studiul cantitativ s-a realizat pe un esantion reprezentativ de impatimiti ai modei (engl. "fashionvictims"), care au inceput sa foloseasca deseurile si materialele reciclabile drept articole vestimentare si accesorii. Numarul acestora va creste alarmant pana in 2009. Specialistii IDP avertizeaza asupra posibilitatii disparitiei misterioase a poluarii cu deseuri din mediul inconjurator", a declarat un reprezentant al organizatiei "Salvati Delta".

Garderoba din materiale reciclabile a fost prezentata in cadrul festivalului de publicitate neconventionala Adfel, care se desfasoara zilele acestea la La Motoare. Evenimentul este organizat de IQads si 24-FUN.

Comentarii

comentarii