SEAT isi reduce emisiile prin folosirea panourilor solare

in Energie 30 January 2008 57 Views

Fabrica SEAT din Martorell, Spania, va reduce emisiile de dioxid de carbon cu 11.700 de tone prin instalarea panourilor solare care vor genera energie pura. Pana la sfarsitul anului, vor fi instalate panouri solare fotovoltaice de 8,5 MW, sistemul ajungand sa genereze 11,2 GWh de electricitate anual. Panourile solare vor fi amplasate pana la sfarsitul lunii martie pe acoperisul cladirii administrative SEAT din Martorell, precum si intr-una din halele de productie. Toata energia electrica pura obtinuta va fi redirectionata catre companiile de distributie.

Obiectivul acestei actiuni este exploatarea la maximum a avantajului uneia dintre cele mai de pret resurse ale Spaniei, soarele, precum si a numarului ridicat de ore cu lumina solara din zona Martorell, dar si din imprejurimi. Urmatorul pas va fi o acoperire completa a doua zone de distributie cu o suprafata totala de peste 66.000 mp si a acoperisurilor halelor de productie 8,9, 10 si 11, care vor aduce un plus de 139.000 mp. Aceasta faza va asigura o suprafata totala de 206.000 mp de panouri cu celule fotovoltaice destinate obtinerii de energie solara.

Cu ajutorul acestui nou proiect, angajamentul SEAT in calitate de producator de masini asigura protectia mediul inconjurator prin productia de masini cu emisii scazute de CO2. Mai mult decat atat, prin reciclarea si dezvoltarea produselor sale, reduce impactul asupra mediului in toate fazele de productie.

Comentarii

comentarii