Seattle a interzis aruncarea alimentelor la gunoi

in Popular, Recomandate, Strategii 8 January 2015 3,322 Views

Începând cu 1 ianuarie 2015, în Seattle este ilegal să arunci mâncare și deșeuri alimentare la gunoi. Noua reglementare are ca scop creșterea procentului de reciclare și compost în orașul american, potrivit seattlepi.com.

 

10113291115_2aaba5c588_z

 

P├ón─â acum, locuitorii din Seattle aveau voie s─â arunce m├óncare, dar ╚Öi de╚Öeuri menajere ÔÇô cutii de pizza, serve╚Ťele murdare, prosoape de buc─ât─ârie de unic─â folosin╚Ť─â etc ÔÇô la gunoi. Legea va fi aplicat─â ├«ncep├ónd cu 1 iulie, c├ónd familiile care vor avea un procent mai mare de 10% de de╚Öeuri reciclabile ╚Öi m├óncare ├«n tomberon vor fi amendate cu un dolar pe urm─âtoarea factur─â.

├Än cl─âdirile cu mai multe familii, se vor da dou─â avertiz─âri, apoi o amend─â de 50 de dolari dac─â tomberoanele cl─âdirii vor con╚Ťine prea mult─â m├óncare. Acest sistem se va aplica ╚Öi cl─âdirilor de birouri. ├Än prezent, doar firmele care servesc m├óncare sunt obligate s─â sorteze resturile alimentare pentru compost, dar noua lege oblig─â toate companiile s─â fac─â acest lucru.

Autorit─â╚Ťile din Seattle au luat aceast─â m─âsur─â ├«ntruc├ót ora╚Öul se afl─â ├«n urm─â cu obiectivul de reciclare a 60% din de╚Öeurile municipale p├ón─â ├«n 2015. Seattle arunc─â la groapa de gunoi aproximativ 100.000 de tone de de╚Öeuri alimentare ├«n fiecare an. Autorit─â╚Ťile estimeaz─â c─â datorit─â noii legi, 38.000 de tone de resturi alimentare vor fi transformate ├«n compost ├«n loc s─â fie aruncate la gunoi.┬á

FAO estimeaz─â c─â la nivel mondial se irose╚Öte o treime din alimentele produse, ceea ce ├«nseamn─â de trei ori hrana necesar─â pentru ├«ntreaga popula╚Ťie a globului, iar valoarea pierderilor reprezint─â┬áde ╚Öase ori valoarea ajutoarelor mondiale alocate pentru dezvoltare. La nivelul statelor membre UE, risipa alimentar─â este de peste 89 de milioane de tone.

Pute╚Ťi citi ╚Öi:

România pune în aplicare strategia de reducere a risipei alimentare din acest an

Tone de mâncare ajung la tomberon. 11 sfaturi pentru a reduce risipa alimentară

10.000 de oameni hr─âni╚Ťi cu m├óncare aruncat─â ├«n 10 luni

Studentul care redistribuie mâncarea din cantine oamenilor săraci

25% din alimentele cump─ârate ajung la tomberon

Comentarii

comentarii