Sectorul european al energiei ╚Öi utilit─â╚Ťilor continu─â s─â fie atras de investi╚Ťiile ├«n energia regenerabil─â

in Business, Energie 13 June 2018 11 Views

├Än Europa, sectorul energiei ╚Öi al utilit─â╚Ťilor a atins o valoare record a tranzac╚Ťiilor, de 63,1 miliarde de dolari ├«n primul trimestru al anului 2018. 96% din aceast─â valoare a fost generat─â de tranzac╚Ťii din domeniul energiei regenerabile, transportului ╚Öi distribu╚Ťiei ╚Öi activelor integrate, potrivit datelor EY.

Sectorul european al energiei ╚Öi utilit─â╚Ťilor continu─â s─â fie atras de investi╚Ťiile ├«n energia regenerabil─â

Achizi╚Ťia Innogy de c─âtre compania german─â E.ON a fost cea mai mare tranzac╚Ťie anun╚Ťat─â din primul trimestru al anului 2018, contribuind cu peste 76% la valoarea total─â a tranzac╚Ťiilor. Iar finalizarea cu succes a acestei tranzac╚Ťii ar putea declan╚Öa o schimbare fundamental─â pe pia╚Ťa german─â ╚Öi va ├«ncheia era companiilor de utilit─â╚Ťi integrate pe vertical─â, se arat─â ├«n raport.

Sectorul european al energiei ╚Öi utilit─â╚Ťilor continu─â s─â fie atras de investi╚Ťiile ├«n energia regenerabil─â, fiind anun╚Ťate 30 de tranzac╚Ťii ├«n domeniul energiei verzi ├«n primul trimestru al anului 2018, cu o valoare total─â de 6,3 miliarde de dolari. Av├ónd ├«n vedere faptul c─â firmele de utilit─â╚Ťi tradi╚Ťionale din Europa continu─â s─â resimt─â presiunea din partea sectorului energiei regenerabile ╚Öi se confrunt─â cu excedentul de ofert─â ╚Öi cu sc─âderea cererii, am putea vedea un proces mai puternic de consolidare ╚Öi de extindere la nivelul companiilorÔÇŁ, a declarat coordonatorul EY Global Power & Utilities Transactions, Miles Huq.

Potrivit lui Valeriu Binig, partener EY Rom├ónia, la nivel na╚Ťional se constat─â┬áun interes diminuat al capitalului privat pentru capacit─â╚Ťi conven╚Ťionale mari de producere a energiei electrice. Furnizarea de solu╚Ťii descentralizate de tip ÔÇťcontracted generationÔÇŁ este la mod─â ├«n ├«ntreaga Europ─â, dar continu─â s─â fie blocat─â ├«n Rom├ónia de cadrul legislativ al pie╚Ťei angro.

Acela╚Öi cadru va bloca ├«n continuare dezvoltarea de noi proiecte bazate pe energii regenerabile, de╚Öi se fac eforturi pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi economicitatea celor deja puse ├«n func╚Ťiune ╚Öi se ├«ncurajeaz─â apari╚Ťia prosumerilor.┬áEste posibil s─â vedem ╚Öi ├«n Rom├ónia tranzac╚Ťii cu proiecte opera╚Ťionale ├«n domeniul energiilor regenerabile, at├ót din nevoia de consolidare a generatorilor, c├ót ╚Öi din nevoia de integrare pe vertical─â a furnizorilor, ale c─âror marje sunt puse sub presiune ├«ntr-o ÔÇťSellersÔÇÖ MarketÔÇŁ, precum pia╚Ťa rom├óneasc─â angro de electricitateÔÇŁ, a explicat Valeriu Binig.

Comentarii

comentarii