Sediul central BBC din Londra, închis din cauza protestelor climatice

in Schimb─âri Climatice 24 December 2018 59 Views

Sediul central BBC din Londra a fost ├«nchis din cauza unui protest organizat de Extinction Rebellion, organiza╚Ťie care le cere s─â ├«╚Öi foloseasc─â statutul de organism na╚Ťional de radiodifuziune pentru a declara ÔÇ×o urgen╚Ť─â climatic─â ╚Öi ecologic─âÔÇŁ.

┬ę Matthew Chattle/Barcroft Images

Sediul a fost ├«nchis vineri dup─â mas─â, ├«mpiedic├ónd angaja╚Ťii BBC s─â intre sau s─â ias─â din cl─âdire, ├«n timp ce agen╚Ťii de securitate au ╚Ťinut protestatarii la distan╚Ť─â de intrare.

Activi╚Ötii Extinction Rebellion au cerut o ├«nt├ólnire cu directorul general BBC, Tony Hall. Ei au explicat c─â BBC are datoria de a vorbi despre schimb─ârile climatice cu acela╚Öi nivel de urgen╚Ť─â cu care comunica cu publicul despre Al Doilea R─âzboi Mondial.

Extinction Rebellion au organizat proteste și la sediile BBC din Bristol, Glasgow, Cambridge, Birmingham, Truro, Sheffield, Bangor și Berlin.

Grupul s-a lansat acum dou─â luni, organiz├ónd campanii de nesupunere civil─â pentru a for╚Ťa guvernele s─â trateze schimb─ârile climatice ╚Öi extinc╚Ťia ca pe o criz─â. Luna trecut─â, aproximativ 6.000 de persoane au blocat podurile care traverseaz─â Tamisa, protest├ónd ├«mpotriva lipsei de ac╚Ťiune a guvernului privind schimb─ârile climatice ╚Öi criza extinc╚Ťiei. Grupul s-a extins ├«n 35 de alte ╚Ť─âri ╚Öi va continua s─â organizeze proteste.

Green Report Shop Produse ECO

Corpora╚Ťia a fost criticat─â pentru modul ├«n care trateaz─â schimb─ârile climatice, ├«n special pentru decizia de a oferi timp de emisie scepticilor privind schimb─ârile climatice. Mai devreme anul acesta, Fran Unsworth, ╚Öefa departamentului de ╚Ötiri, a anun╚Ťat angaja╚Ťii c─â BBC are dificult─â╚Ťi c├ónd vine vorba de acest subiect:

ÔÇ×Schimb─ârile climatice au fost un subiect dificil pentru BBC, ╚Öi reportajele legate de ele sunt gre╚Öite mult prea des.ÔÇŁ

BBC a recunoscut c─â a primit o scrisoare de la Extinction Rebellion, ├«ns─â a refuzat s─â comenteze legat de cererea de ├«nt├ólnire cu directorul general. Un purt─âtor de cuv├ónt a declarat c─â BBC a deschis calea c─âtre sustenabilitate ├«n industria media ╚Öi c─â au luat m─âsuri pentru a reduce consumul de energie, a renun╚Ťa la plasticul de unic─â folosin╚Ť─â ╚Öi a minimiza impactul c─âl─âtoriilor necesare.

Comentarii

comentarii