Șeful ONU încurajează tinerii să conducă lupta împotriva crizei climatice

in Schimbări Climatice 5 July 2019 43 Views

Secretarul General ONU, António Guterres, a cerut tinerilor să inițieze o „revoluție politică verde” și să ceară măsuri climatice imediate, avertizând că „distrugem în continuare încet lumea”.

Guterres a declarat că social media este o „armă fantastică” pentru tineri în lupta pentru combaterea crizei climatice, relatează Climate Home News.

„Trebuie să revoluționați lumea și să forțați generația mea să înțeleagă că este obligația noastră să ne mișcăm rapid.”

Guterres a făcut declarațiile în cadrul unei întâlniri în Abu Dhabi, răspunzând la întrebări adresate de reprezentanți ai tinerilor din întreaga lume.

Guterres a declarat că dacă tinerii vor putea să îndrepte opinia publică înspre luarea unor măsuri stricte, guvernele vor reacționa, deoarece „sunt preocupate de câștigarea următoarei alegeri sau de menținerea puterii.”

„Trebuie să faceți cât de multă gălăgie puteți, trebuie să vă organizați cât de puternic posibil. Trebuie să cereți mai mult. Trebuie să faceți presiuni pentru mai mult deoarece este clar că cu nivelul de implicare actual și angajamente internaționale pentru a aborda aceste probleme, nu vom rezolva provocările pe care le înfruntăm.”

Chiar și dacă țările își vor respecta angajamentele luate în cadrul Acordului de la Paris, lumea se va încălzi cu aproximativ 3 grade Celsius până la sfârșitul secolului. Însă multe state nu respectă angajamentele actuale, motiv pentru care Guterres a cerut organizarea summitului climatic care va avea loc în luna septembrie și a cerut statelor să-și revizuiască planurile de reducere a emisiilor cu un an mai devreme decât cerea Acordul de la Paris.

Secretarul General ONU avertizează că lumea nu va îndeplini țintele Acordului de la Paris

Oamenii de știință avertizează că pentru menținerea încălzirii sub limita de 1.5 grade Celsius este nevoie de reducerea emisiilor globale cu 45% până în 2030 și atingerea neutralității din punct de vedere al carbonului până în 2050.

Guterres a explicat că statele trebuie să își prezinte noile planuri climatice la summitul din septembrie sau cel târziu până în decembrie 2020.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii