Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Selfie-urile cu animale sălbatice au un impact negativ asupra acestora

Experții din Noua Zeelandă sunt îngrijorați că selfie-urile cu pinguini și alte animale sălbatice au un impact negativ asupra modului în care se hrănesc și se reproduc.

În cadrul Conferinței Internaționale pentru Pinguini care a avut loc în Noua Zeelandă, experții și-au exprimat îngrijorarea privind selfie-urile pe care oamenii și le fac cu animalele sălbatice.

„Pierdem respect pentru viața sălbatică, nu înțelegem deloc sălbăticia.”, a declarat Philip Seddon, director al programului de gestionare a vieții sălbatice din cadrul Universității Otago.

El a declarat în cadrul convenției că normalizarea selfie-urilor cu animale sălbatice este înricoșătoare și rănește animalele, cauzând inclusiv stres fizic și emoțional, întrerupând obiceiurile de hrănire și înmulțire și având un impact negativ asupra ratelor natalității.

„Problema selfie-urilor cu viața sălbatică este că imaginile apar deseori fără niciun context – așadar chiar dacă mesajul promovează conservarea sau un program ambasador, mesajul este pierdut și tot ceea ce pot vedea oamenii este pe cineva îmbrățișând un pinguin și vor dori să facă același lucru. Avem o populație tot mai urbanizată în jurul lumii, care este alienată de lumea naturală și a cărei acces la viața sălbatică este comercializată, igienizată și sigură. Așa că vedem aceste comportamente stranii care par ciudate pentru noi ca biologi. ”, a declarat Seddon.

Sute de mii de selfie-uri cu animale sălbatice pot fi găsite pe platforme ca Instagram. Conform cercetătorilor de la World Animal Protection, între 2014 și 2017 a fost înregistrată o creștere de 292% a selfie-urilor cu animale sălbatice, dintre care 40% erau „selfie-uri proaste”, în care cineva îmbrățișa sau interacționa în mod nepotrivit cu un animal sălbatic.

Un selfie „bun” a fost descris ca o fotografie în care nu există niciun fel de contact între animal și om, iar animalul nu este ținut în captivitate sau legat pentru a fi fotografiat.

Philippa Agnew, manager la colonia Blue Penguin din Oamaru, a declarat că selfie-urile cu pinguini au un impact incontestabil asupra lor. De exemplu, lumina telefoanelor mobile, zgomotul, mișcările oamenilor și blitz-ul de la aparate stresează animalele.

„Orice imagine în care animalul este atins trimite mesajul greșit. Trebuie să subliniem faptul că aceste animale sunt specii sălbatice – nu sunt aici în termenii noștri. Se află într-o lume modificată de om, dar nu până în punctul în care simțim că putem să le atingem.”, a adăugat Seddon.

spot_img

Ultimele știri