Sephora România introduce programul de reciclare pentru ambalajele de cosmetice

in CSR, Poluare 29 October 2020 1,050 Views

Retailerul de produse cosmetice Sephora introduce în România programul de reciclare Good For Recycling prin intermediul căruia oricine poate aduce în magazinele companiei ambalaje de produse cometice de la orice producător pentru a fi complet reciclate sau recuperate.

Foto de: Lubos Houska de la Pixabay

 

Fiecare ambalaj este sortat ┼či procesat conform compozi┼úiei sale, pentru a fi complet reciclat sau recuperat.

Materialele precum sticla sau plasticul aferent produselor de parfumurie, ├«ngrijire ┼či machiaj vor deveni materiale secundare pentru a putea fi utilizate ├«n produse noi sau ├«n produc┼úia de ambalaje. ├Än ceea ce prive┼čte materialele complexe cu diverse componente, acestea vor fi destinate produc┼úiei de energie.

Programul a ├«nceput ├«n Rom├ónia ├«n luna octombrie, ├«ns─â ├«n Fran┼úa compania a reciclar din 2014 ┼či p├ón─â ├«n prezent peste 5 milioane de sticle de parfum.

Lansată în Franţa, în 1970, reţeaua de magazine Sephora, a devenit din 1997, parte a Moet Hennessy Louis Vuitton Group (LVMH Group), cel mai mare grup de lux la nivel mondial. În România, Sephora este prezentă pe piaţă din aprilie 2007. La începutul acestui an, Sephora România numara 28 de magazine la nivel naţional.

Cite┼čte ┼či:

Reciclarea ╚Öi comportamentul rom├ónilor: Pensionarii se declar─â cei mai preocupa╚Ťi de colectarea selectiv─â, comparativ cu tinerii
VIDEO Sistemul garan╚Ťie-depozit limiteaz─â aruncarea necontrolat─â de de╚Öeuri, nu elimin─â de╚Öeurile istorice

 

Comentarii

comentarii