Afaceri pentru România sustenabilă

Afaceri pentru România sustenabilă. CUIB, bistro-ul aproape zero waste

În Iași se află cel mai sustenabil bistro din România și care tinde să devină primul certificat Zero Deșeuri din România. Mâncărurile sunt livrate în borcane sau în hârtie, clienții primesc gratuit apă filtrată, iar ingredientele din care se creează meniul sunt locale sau regionale. În șapte ani, CUIB a evitat ca peste 11.000 de ambalaje să ajungă la groapa ...

Mai mult »

Afaceri pentru România sustenabilă. Herbaris, detergenți naturali creați pe dealurile din Prahova

Herbaris s-a născut din priceperea unei cercetătoare în chimie și mediu și din fascinația acesteia pentru plante. Din această formulă, pe dealurile din Prahova sunt produse săpunuri, detergenți, șampoane, numai cu ingrediente naturale. După 15 ani de lucrat cu ingrediente chimice pentru prepararea detergenților, Tea Grosu a ales să se întoarcă acasă. Nu doar la liniștea din satul natal, ci ...

Mai mult »

Afaceri pentru România sustenabilă. Primul magazin zero waste din București

Ana Maria Răducanu și-a investit toate economiile în primul magazin zero waste, care nu generează aproape deloc deșeuri, din București. Pe strada Buzești numărul 20, pe rafturile încadrate de luminițe galbene, sunt expuse alimente, cosmetice, produse pentru casă, toate fie vrac și fără ambalaje, fie vândute în hârtie sau în cutii de metal. După ce închizi în urma ta ușa ...

Mai mult »

Afaceri pentru România sustenabilă. „Simplu e mai bun”, business-ul care-ți organizează casa

Mădălina Preda este organizatoare profesionistă și își învață clienții, prin business-ul „Simplu e mai bun”, să se raporteze diferit la lucrurile din casele lor. Să păstreze doar ce le folosește cu adevărat, să cumpere doar dacă au neapărat nevoie. Și, că tot se apropie Crăciunul, să întrebe sincer: „Ce cadou îți dorești? De ce ai nevoie?”. Mădălina Preda își duce ...

Mai mult »

Afaceri pentru România sustenabilă. Unison, bistro-ul cu mâncare vegană

Tania Bordianu și partenerii săi de la Unison nu și-au propus să convingă românii că mâncarea vegană are un impact mai mic asupra mediului. Au vrut doar să le arate că mâncarea poate fi delicioasă chiar dacă nu conține carne sau lactate. Iar prin oferta de burgeri, pizza și torturi vegane, Unison îi atrage în special pe flexitarieni, adică oamenii ...

Mai mult »

Afaceri pentru România sustenabilă. Sunday Bites, unturi oleaginoase 100% naturale

Unturile Sunday Bites sunt făcute din arahide, alune, migdale și caju, fără zahăr, sare sau conservanți, așa cum și-au propus Anca și Alex atunci când au început business-ul. Pe site-ul lor listează și alți mici producători români, care au aceleași valori ca și ei, pentru că sunt de părere că trebuie promovate brandurile românești de calitate. Anca Fîrtat avea în ...

Mai mult »