Eat Smart

EAT SMART. Câtă mâncare aruncăm și cum putem controla risipa alimentară

Din punct de vedere procentual, România are unul dinte cele mai reduse niveluri de risipă alimentară din rândul satalor membre ale Uniunii Europene, atunci când vorbim strict de aruncatul hranei la gunoi. Însă dacă la aceste procente se adaugă și cantitatea suplimentară de alimente mâncate peste necesarul caloric zilnic, atunci nivelul risipei crește semnificativ. La fel și costurile pentru sănătate. ...

Mai mult »

EAT SMART. Vișan, Ministerul Agriculturii: ”Nu cred că scumpirea alimentelor se va extinde”

Ministerul Agriculturii nu ia în considerare o scumpire a alimentelor, doarece nu există motive de piață, a explicat, marți, Mihai Vișan, secetar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în cadrul conferinței EAT SMART, organizată de Green Report în parteneriat cu Ministerul Mediului. Nu cred că scumpirea alimentelor se va extinde. Deocamdată vorbim de câteva produse (ouă ...

Mai mult »

VIDEO Cum hrănești 50 de persoane cu legume salvate de la risipă, la o cină comunitară

cină comunitară risipă alimentară

O mână de voluntari, în frunte cu un bucătar profesionist, au transformat alimente salvate de la risipă în adevărate specialități culinare. La cină comunitară au participat în jur de 50 de oameni, toți preocupați de risipa alimentară. Evenimentul a fost organizat ieri, în capitală, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la amploarea fenomenului și pentru a identifica ...

Mai mult »

Micii producători în retailul românesc. Ce inițiative există și cine îi ajută

producatori

Pornind de la cel mai recent raport despre performanțele de mediu ale retailerilor din autohtoni, realizat de WWF România, Green Report a vrut să afle mai multe despre programele în care sunt implicați micii producători români. De aceea, a vorbit cu Carrefour, Cora, Kaufland, Penny, Lidl, Profi, Auchan, Metro și Selgros pentru a afla de la retaileri cum anume sunt ...

Mai mult »

Ligia Pop, consultant în nutriție: „Trebuie să gătim cu cap, în așa fel încât să nu aruncăm”

Ligia Pop

Se autodescrie spunând că promovează un stil de viață mai sănătos, „fără a forța pe nimeni să renunțe la mâncarea gătită sau la cea tradițională”. Din 2008 a devenit raw food chef și a urmărit mai intens specializarea în nutriție. Din 2010 și până în prezent a publicat 8 cărți despre nutriție, rețete raw-food și sfaturi pentru un stil de ...

Mai mult »

Cum poate primi agricultura ecologică finanțare prin credite de carbon

agricultura

Aproape orice acțiune a omului are o amprentă de carbon asupra mediului, exprimată prin cantitatea de emisii de CO2 generate. The Clear Plate Project, un proiect care s-a încheiat de curând în Ungaria, este un exemplu de finanțare a agriculturii ecologice prin tranzacționarea creditelor de carbon. Despre acesta a vorbit Constantin Popa, de la Asociația ZeroCO2, în cadrul GreenTech Film Festival.  Proiectul ...

Mai mult »