Eat Smart

EAT SMART. Câtă mâncare aruncăm și cum putem controla risipa alimentară

Din punct de vedere procentual, România are unul dinte cele mai reduse niveluri de risipă alimentară din rândul satalor membre ale Uniunii Europene, atunci când vorbim strict de aruncatul hranei la gunoi. Însă dacă la aceste procente se adaugă și cantitatea suplimentară de alimente mâncate peste necesarul caloric zilnic, atunci nivelul risipei crește semnificativ. La fel și costurile pentru sănătate. ...

Mai mult »

EAT SMART. Vi╚Öan, Ministerul Agriculturii: ÔÇŁNu cred c─â scumpirea alimentelor se va extindeÔÇŁ

Ministerul Agriculturii nu ia ├«n considerare o scumpire a alimentelor, doarece nu exist─â motive de pia╚Ť─â, a explicat, mar╚Ťi, Mihai Vi╚Öan, secetar de stat ├«n cadrul Ministerului Agriculturii ╚Öi Dezvolt─ârii Rurale (MADR), ├«n cadrul conferin╚Ťei EAT SMART, organizat─â de Green Report ├«n parteneriat cu Ministerul Mediului. Nu cred c─â scumpirea alimentelor se va extinde. Deocamdat─â vorbim de c├óteva produse (ou─â ...

Mai mult »

VIDEO Cum hrănești 50 de persoane cu legume salvate de la risipă, la o cină comunitară

cin─â comunitar─â risip─â alimentar─â

O m├ón─â de voluntari, ├«n frunte cu un buc─âtar profesionist, au transformat alimente salvate de la risip─â ├«n adev─ârate specialit─â╚Ťi culinare. La cin─â comunitar─â au participat ├«n jur de 50 de oameni, to╚Ťi preocupa╚Ťi de risipa alimentar─â. Evenimentul a fost organizat ieri, ├«n capital─â, pentru a trage un semnal de alarm─â cu privire la amploarea fenomenului ╚Öi pentru a identifica ...

Mai mult »

Micii produc─âtori ├«n retailul rom├ónesc. Ce ini╚Ťiative exist─â ╚Öi cine ├«i ajut─â

producatori

Pornind de la cel mai recent raport despre performan╚Ťele de mediu ale retailerilor din autohtoni, realizat de WWF Rom├ónia, Green Report a vrut s─â afle mai multe despre programele ├«n care sunt implica╚Ťi micii produc─âtori rom├óni. De aceea, a vorbit cu Carrefour, Cora, Kaufland, Penny, Lidl, Profi, Auchan, Metro ╚Öi Selgros pentru a afla de la retaileri cum anume sunt ...

Mai mult »

Ligia Pop, consultant ├«n nutri╚Ťie: ÔÇ×Trebuie s─â g─âtim cu cap, ├«n a╚Öa fel ├«nc├ót s─â nu arunc─âmÔÇŁ

Ligia Pop

Se autodescrie spun├ónd c─â promoveaz─â un stil de via╚Ť─â mai s─ân─âtos, ÔÇ×f─âr─â a for╚Ťa pe nimeni s─â renun╚Ťe la m├óncarea g─âtit─â sau la cea tradi╚Ťional─âÔÇŁ. Din 2008 a devenit raw food chef ╚Öi a urm─ârit mai intens specializarea ├«n nutri╚Ťie. Din 2010 ╚Öi p├ón─â ├«n prezent a publicat 8 c─âr╚Ťi despre nutri╚Ťie, re╚Ťete raw-food ╚Öi sfaturi pentru un stil de ...

Mai mult »

Cum poate primi agricultura ecologic─â finan╚Ťare prin credite de carbon

agricultura

Aproape orice ac╚Ťiune a omului are o amprent─â de carbon asupra mediului, exprimat─â prin cantitatea de emisii de CO2 generate. The Clear Plate Project, un proiect care s-a ├«ncheiat de cur├ónd ├«n Ungaria, este un exemplu de finan╚Ťare a agriculturii ecologice prin tranzac╚Ťionarea creditelor de carbon. Despre acesta a vorbit┬áConstantin Popa, de la Asocia╚Ťia ZeroCO2,┬á├«n cadrul GreenTech Film Festival.┬á Proiectul ...

Mai mult »