Shell plătește 70 milioane euro pentru poluarea din Delta Nigerului

in Companii 7 January 2015 734 Views

Grupul petrolier Royal Dutch Shell va plăti despăgubiri în valoare 70 de milioane de euro unei comunități de pescari din Nigeria pentru daunele provocate în urma unor deversări accidentale de petrol în Delta Nigerului, scrie lapresse.ca.

 

 

O cantitate-record de aproape 14.000 de tone de petrol a fost deversată accidental în Delta Nigerului, în 2009,  iar în 2008, s-au scurs din conducte 7.000 de tone de petrol aparținând companiei Royal Dutch Shell, care desfășoară lucrări de exploatare în regiune. Shell a dat vina pentru dezastrul de mediu petrecut in urmă cu peste 5 ani pe hoți, dar a recunoscut sub presiunea ONG-ului Amnesty International că scurgerile au fost mai mari decât estimase inițial.

Procesul deja istoric al Shell cu pescarii din Nigeria s-a judecat inclusiv la Haga, nigerienii spunând că nu au găsit “teren” de judecată în țara lor, unde corupția este în floare și s-au temut că nu vor avea parte de o judecată echitabilă.

Shell a fost targetată recent și într-o campanie Greenpeace, programul său de forare Arctica fiind dur criticat. În urma campaniei globale inițiate de Greenpeace, Lego, una dintre cele mai mari companii de jucării din lume, a anunțat anul trecut că nu va mai reînnoi niciun contract cu gigantul din industria petrolului, Shell, acuzat că amenință fragila zonă arctică și viața sălbatică unică care poate fi găsită aici.

Citește și:

 Greenpeace: Lego renunță la colaborarea cu Shell

Biserica Anglicană cere Shell și BP să-și limiteze emisiile de CO2

 

Comentarii

comentarii