Mega-orașul Shenzen din China are o flotă de autobuze 100% electrice

in Revista presei 9 January 2018 129 Views

Ora╚Öul Shenzen din China a inaugurat de cur├ónd noua flot─â de peste 16.000 de autobuze electrice, renun╚Ť├ónd complet la cele pe baz─â de combustibili fosili.

shenzen autobuze electrice

 

Autorit─â╚Ťile din Shenzen au construit infrastructura necesar─â automobilelor electrice. Au fost preg─âtite 510 sta╚Ťii de ├«nc─ârcare ╚Öi 8.000 de st├ólpi de ├«nc─ârcare pe str─âzi. Acestea pot ├«nc─ârca peste jum─âtate din flot─â pe zi, iar un autobuz se poate ├«nc─ârca ├«n dou─â ore.

Taxiurile din oraș vor fi și ele electrificate complet până în 2020. 62.5% dintre taxiuri sunt deja electrice.

Beneficii semnificative pentru mediul înconjurător

Autobuzele electrice pot salva cu 72.9% mai mult─â energie dec├ót cele cu diesel. ├Än aceste condi╚Ťii, flota din Shenzen va salva aproximativ 345.000 de tone de combustibil pe an, reduc├ónd emisiile de carbon cu 1.35 milioane de tone pe an. C├ót despre taxiuri, acestea vor salva ├«n jur de 116.000 de tone pe an ╚Öi vor reduce emisiile cu 453.913 tone.

Mega-orașul Shenzen are peste 12 milioane de locuitori. Este considerat un Silicon Valley al Chinei, adăpostind numeroase companii de internet, start-up-uri, precum și producătorii de mașini electrice BYD. În 2009, a fost ales alături de alte 12 orașe pentru a face parte dintr-un program pilot care adoptă vehicule cu energie regenerabilă.

├Än 2017, Shenzen a oferit subven╚Ťii ├«n valoare de 490 milioane de dolari pentru autobuzele electrice ╚Öi facilit─â╚Ťile de ├«nc─ârcare.

Flota de autobuze electrice din Shenzen este mai mare decât primele 5 cele mai mari flote din America de Nord combinate.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii