Signify va elimina plasticul din toate ambalajele destinate consumatorilor

in Business, CSR, Energie 5 June 2020 38 Views

Poluarea cauzat─â de folosirea plasticului a devenit una dintre cele mai importante probleme de mediu, iar consumatorii sunt tot mai aten╚Ťi la materialele din care sunt confec╚Ťionate ambalajele produselor pe care le cump─âr─â. Signify, liderul global in domeniul iluminatului, utilizeaz─â deja ├«n propor╚Ťie de 80% h├órtie reciclat─â pentru ambalajele sale ╚Öi acum va ├«ncepe s─â reduc─â treptat plasticul p├ón─â la eliminarea complet─â, ├«n 2021.

Imagine de StockSnap de la Pixabay

Prin eliminarea complet─â a plasticului folosit pentru ambalarea produselor destinate cosumatorilor, Signify va reduce consumul de plastic cu peste 2.500 de tone pe an. Acest lucru este echivalentul a 125 milioane de PET-uri care, puse unul l├óng─â altul, ar m─âsura peste 8.000 kilometri, aproximativ distan╚Ťa dintre ora╚Öul Troms├Ş, ├«n nordul Norvegiei ╚Öi Gibraltar, cel mai sudic punct al Peninsulei Iberice, ╚Öi ├«napoi.

Mai mult dec├ót at├ót, noile ambalaje sunt mai mici ca dimensiune ╚Öi mai u╚Öoare, ceea ce contribuie la reducerea emisiilor cauzate de transport. Numai ├«n Europa emisiile de CO2 din transporturi s-ar reduce cu 6.000 de tone ÔÇô echivalent cu cantitatea de CO2 pe care 270.000 de copaci complet dezvolta╚Ťi o pot absorbi ├«ntr-un an2.

Primul pas pe care Signify l-a realizat ├«n aceast─â direc╚Ťie a fost ├«ndep─ârtarea inser╚Ťiilor din plastic utilizate ├«n mod obi╚Önuit la ambalajele becurilor Philips Hue. De asemenea, a fost aleas─â spuma de h├órtie ╚Öi pentru ambalajul celui mai recent produs, Philips Hue Play HDMI Sync Box. Mai mult, ├«nlocuirea cutiilor cu blistere cu cele din h├órtie va fi implementat─â la nivelul ├«ntregului portofoliu de produse. Urm─âtoarele vor fi becurile cu LED din Europa ├«n al treilea trimestru al anului 2020, iar ├«n celelalte state la ├«nceputul anului viitor.

Signify a început deja să înlocuiască ambalajele pentru lămpile LED cu materiale din hârtie în regiunea Pacificului, unde trecerea a fost bine primită și a generat o creștere a vânzărilor.

Comentarii

comentarii