Sikhii din jurul lumii vor planta un milion de copaci

in Biodiversitate 9 April 2019 52 Views

Sikhii din jurul lumii vor planta un milion de copaci ca un ÔÇ×cadou pentru ├«ntreaga planet─âÔÇŁ, ├«n cadrul celebr─ârii a 550 de ani de la na╚Öterea fondatorului sikhismului, Guru Nanak.

┬ę Sikh Union Coventry

Proiectul are ca scop reducerea declinului ecologic ╚Öi este o ocazie pentru oameni s─â se reconecteze cu natura. Rajwant Singh, pre╚Öedintele organiza╚Ťiei de mediu EcoSikh, care coordoneaz─â Million Tree Project, a declarat c─â vrea s─â marcheze aniversarea ├«ntr-un mod semnificativ.

ÔÇ×Guru Nanak era un iubitor al naturii. A vorbit despre natur─â ca o manifestare a lui Dumnezeu ╚Öi multe dintre scrierile lui vorbesc despre cum trebuie s─â ├«nv─â╚Ť─âm lec╚Ťii de via╚Ť─â de la natur─â.ÔÇŁ

Unul dintre imnurile lui Guru Nanak, recitate de majoritatea sikhilor ca rug─âciune zilnic─â, includ versul ÔÇťAerul este ├«nv─â╚Ť─âtorul, apa este tat─âl, p─âm├óntul este mama.ÔÇŁ

Singh a declarat c─â sper─â ca proiectul s─â motiveze Sikhii, ├«n special cei tineri, s─â ├«╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťeasc─â rela╚Ťia cu natura.

Studiu: Plantarea a 1.2 trilioane de copaci ar anula un deceniu de emisii de CO2

Zeci de mii de copaci au fost deja planta╚Ťi de Sikhii din ├«ntreaga lume. Plant─ârile au avut loc mai ales ├«n regiunea Punjab din India unde locuie╚Öte majoritatea popula╚Ťiei Sikh, precum ╚Öi ├«n Marea Britanie, SUA, Australia ╚Öi Kenya.

EcoSikh colaboreaz─â cu Afforestt, o organiza╚Ťie care ├«nva╚Ť─â oamenii s─â conceap─â ╚Öi s─â planteze mici p─âduri native care cresc repede ╚Öi sunt o parte sustenabil─â a ecosistemului.

Singh a declarat c─â peste 1800 astfel de p─âduri au fost planificate ├«n jurul lumii ╚Öi c─â ╚Ťinta de un milion de copaci va fi atins─â p├ón─â la aniversarea zilei de na╚Ötere a lui Guru Nanak, ├«n luna noiembrie.

Comentarii

comentarii