Silviu Dumitrescu, Saubermacher: ÔÇŁAutorit─â╚Ťile locale nu sunt preg─âtite pentru implementarea sistemului pl─âtesti pentru c├ót arunciÔÇŁ

in Business, Legislatie, Poluare, Slider homepage 11 October 2018 35 Views

Introducerea sistemului ÔÇťpl─âtesti pentru c├ót arunciÔÇŁ┬áeste o solu╚Ťie care poate s─â func╚Ťioneze, ├«ns─â autorit─â╚Ťile locale nu sunt preg─âtite pentru implementarea acestui sistem, a declarat, pentru Green Report, Silviu Dumitrescu, Managing Director, Saubermacher Rom├ónia.

Sunt sigur c─â 80% dintre autorit─â╚Ťile locale nu vor implementa acest sistem p├ón─â la data de 01 ianuarie 2019. ├Än primul r├ónd pentru c─â modul de aplicare al sistemului presupune schimbarea unui contract comercial ├«ncheiat ├«n urma c├ó╚Ötig─ârii unei licita╚Ťii. Sunt foarte curios cum vor decurge negocierile pentru modificarea contractelor ├«ntr-o perioad─â at├ót de scurt─â la nivelul tuturor UAT-urilor din ╚Ťar─âÔÇŁ, a explicat Silviu Dumitrescu.

Referindu-se la educarea ╚Öi informarea cet─â╚Ťenilor cu privire la acest sistem, reprezentantul Saubermacher a subliniat c─â ace╚Ötia nu sunt suficient de bine informa╚Ťi, iar autorit─â╚Ťile nu sunt cu adev─ârat interesate s─â-i informeze cu privire la acest sistem.

Silviu Dumitrescu, Saubermacher: ÔÇŁRom├ónia nu are probleme cu serviciile publice de salubrizare din lipsa legisla╚Ťiei, ci din neaplicarea eiÔÇŁ

Din punctul meu de vedere, autorit─â╚Ťile nu au niciun interes ca cet─â╚Ťenii s─â afle ╚Öi s─â ├«n╚Ťeleag─â dimensiunea problemelor ╚Öi consecin╚Ťelor legate de acest aspect. ├Än condi╚Ťiile ├«n care nimeni nu ╚Ötie ce obliga╚Ťii le parvin, nimeni nu poate semnaliza neaplicarea acestora. ├Än cazul cel mai probabil ├«n care sistemul nu o s─â fie implementat, vor avea posibilitatea s─â dea vina pe operator. Cel pu╚Ťin, a╚Öa se ├«nt├ómpl─â ├«n cazul recicl─âriiÔÇŁ, a precizat Dumitrescu.

Acesta a ad─âugat c─â, ├«n general, autorit─â╚Ťile locale se a╚Öteapt─â ca operatorul s─â depun─â toate eforturile f─âr─â niciun sprijin din partea lor.

P├ón─â la urm─â este interesul tuturor de a depune eforturi ├«n ├«ndeplinirea target-ului de reciclare, de exemplu. Dac─â, de data aceasta, c├ót mai mul╚Ťi oameni vor fi corect informa╚Ťi, atunci vor ├«n╚Ťelege c─â sistemul nu a fost implementat din cauza autorit─â╚Ťilor localeÔÇŁ, a mai spus Managing Partner┬áSaubermacher.

Rom├ónia, printre ╚Ť─ârile care ar putea rata ╚Ťinta de reciclare pentru 2020

Comentarii

comentarii