Simpozion international la Bistrita-Nasaud pe tema ariilor protejate

in Business 6 March 2008 62 Views

Specialisti in domeniul mediului din 12 tari se vor intalni, saptamana viitoare, la Bistrita, pentru a lua parte la un simpozion international cu tema "Participarea la protejarea naturii: comunitati si arii protejate in Europa Centralas de Est".

Gazda acestui eveniment, programat sa aiba loc in perioada 10-13 martie, este Administratia Parcului National Muntii Rodnei (APNMR), iar scopul simpozionului este de a disemina, la nivel international, rezultatele proiectului inceput in urma cu trei ani – "Participarea tinerilor la managementul Parcului National Muntii Rodnei".

Acest proiect a fost derulat de APNMR si Institutul de Schimbari Climatice din cadrul Universitatii Oxford, cu finantarea "Darwin Initiative" din Marea Britanie si a Directiei Silvice Bistrita-Nasaud.

La simpozion vor mai lua parte reprezentanti ai Regiei Nationale a Padurilor, ai unor parcuri nationale si naturale din Romania, ai Directiei Silvice Bistrita, ai Prefecturii Bistrita-Nasaud, ai Asociatiei Eco Rodna, precum si elevi si profesori din scolile limitrofe Parcului National Muntii Rodnei, implicati direct in activitatile din proiect.

Parcul National Muntii Rodnei este cea mai intinsa arie protejata din nordul Carpatilor Orientali, avand o suprafata de 46.399 hectare, din care 3.300 de hectare au fost declarate rezervatie a biosferei in anul 1979. Importanta acestei arii protejate se datoreaza atat geologiei si geomorfologiei muntilor, cat si prezentei a numeroase specii de faunasi flora, endemite si relicte glaciare.

Comentarii

comentarii