Singapore a confiscat o cantitate record de fildeș provenind de la 300 de animale

in Biodiversitate 24 July 2019 43 Views

Autorit─â╚Ťile din Singapore au confiscat o cantitate record de filde╚Ö, descoperind aproape nou─â tone de col╚Ťi de elefant provenind de la 300 de animale.

Marfa ilegală a fost descoperită într-un container care venea din Republica Democrată Congo și includea și o cantitate mare de solzi de pangolin. Încărcătura urma să ajungă în Vietnam.

Conform autorit─â╚Ťilor, aceasta este cea mai mare captur─â de filde╚Ö realizat─â p├ón─â acum ├«n Singapore. Valoarea celor 8.8 tone de filde╚Ö se ridic─â la 12.9 milioane de dolari, ├«n timp ce cele 11.9 tone de solzi de pangolin valoreaz─â aproximativ 35.7 milioane de dolari, provenind de la aproximativ 2000 de exemplare.

Din luna aprilie ╚Öi p├ón─â ├«n prezent au fost confiscate 37.5 tone de solzi de pangolin, ├«n valoare de 112.5 milioane de dolari.  

Pangolinii sunt cele mai traficate mamifere din cauza c─ârnii lor, care este considerat─â delicates─â, precum ╚Öi a solzilor, despre care unii oameni cred c─â au propriet─â╚Ťi medicinale. Filde╚Öul de elefant este folosit pentru crearea de obiecte cum ar fi bijuterii.

O investiga╚Ťie realizat─â anul trecut de Avaaz ar─âta c─â ├«n Europa, comer╚Ťul cu filde╚Ö ├«nc─â continu─â. Uniunea European─â clasific─â filde╚Öul ob╚Ťinut ├«nainte de 1947 ca antichitate, put├ónd fi comercializat f─âr─â restric╚Ťii. ├Äns─â obiectele din filde╚Ö produse dup─â 1947 au nevoie de documente oficiale pentru a putea fi v├óndute. Toate obiectele testate erau promovate ca fiind antichit─â╚Ťi sau nu aveau informa╚Ťii legate de dat─â, neav├ónd niciun fel de certificat.

├Äns─â activi╚Ötii insist─â asupra faptului c─â toate formele de comer╚Ť al filde╚Öului ar trebui interzise, lu├ónd ├«n considerare faptul c─â cererea din partea pie╚Ťei din China nu d─â semne c─â se va reduce, iar popula╚Ťiile de elefan╚Ťi din Africa ╚Öi Asia sunt mai vulnerabile ca oric├ónd.

Comentarii

comentarii