Siveco: GBI este un pas catre o societate civilizata si responsabila

in Stiri 5 May 2010 71 Views

Anca Crahmaliuc, Marketing & Communication Manager la Siveco, sustine ca GBI este un proiect care va creste transparenta si onestitatea companiilor in problemele de mediu si le va ajuta sa isi evalueze interesul fata de practicile „verzi”.

„Initiativa Green Business Index este nu numai extrem de salutara dar este un prim pas catre normalitate, catre alinierea la standardele unei societati civilizate si responsabile. Consideram ca o invitatie la transparen╚Ť─â si onestitate, inclusiv din acest punct de evedere, este o buna ocazie pentru companii de a-si auto-evalua si reevalua interesul fata de mediu, si un imbold de a accelera punerea in practica a bunelor intentii "green", prea adesea amanate sau chiar anulate.

Suntem siguri ca transformarea acestei initiative intr-un demers constant va incuraja companiile sa-si imbunatateasca politica fata de mediu, va deschide calea unei economii mai "curate" si a unui viitor mai sigur pentru noi toti”, a declarat Anca Crahmaliuc, Marketing & Communication Manager Siveco.

Ministerul Mediului a lansat, in parteneriat cu Asociatia Green Revolution, Green Business Index, topul celor mai verzi companii romanesti.

“In Romania sunt foarte multe ONG-uri foarte active, care fara niciun ajutor de la stat rezolva foarte multe probleme care sunt de multe ori in responsabilitatea autoritatilor. Avem un parteneriat cu doua ONG-uri, prin care vom realiza un top anual al celor mai responsabile companii fata de mediu. Companiile se pot inscrie pana la 10 mai, pe baza unor criterii bine stabilite, iar clasamentul va fi facut public la inceputul lunii iunie”, a declarat László Borbély, Ministrul Mediului.

“Parteneriatul cu Ministerul Mediului reprezinta un sprijin deosebit de important in realizarea proiectului Green Business Index. Speram ca anul acesta sa avem un numar important de companii inscrise in Green Business Index si speram sa ne ridicam la asteptarile Ministerului Mediului dar si al companiilor romanesti”, a declarat, la randul sau, Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Participarea la Green Business Index se poate realiza prin inscrierea gratuita pe site-ul www.gbindex.ro. Termenul limita de inscriere si completare a formularului este de 10 mai 2010. Rezultatele GBI vor fi prezentate in cadrul Galei Green Business Index care va avea loc in luna iunie, in Bucuresti.
 

Comentarii

comentarii