SIXT Group România anunță investiții de peste 20 de milioane de euro, în 2018

in Business, Transport 1 February 2018 58 Views

SIXT Group România vizează o creștere de 20% a flotei administrată în sistem rent a car și leasing operațional, cu până la 5.000 de autoturisme aflate în administrare, în 2018. Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de peste 27 milioane de euro în 2017 și estimează o creștere de 20% în 2018. Anul acesta, grupul intenționează să investească peste 20 de milioane de euro în toate diviziile sale.

SIXT Group România anunță investiții de peste 20 de milioane de euro

Astfel, în 2018, activitatea SIXT Rent a Car va crește cu peste 20%, iar cea a SIXT Leasing, cu peste 15%, pentru a susține obiectivul atingerii unei flote de 5.000 de autoturisme. Activitatea diviziei SIXT SH va crește cu 30%, cu o medie de 70-100 de autoturisme vândute lunar.

În privința ponderii mașinilor electrice și hibride în cadrul flotei, Tal Lahav, CEO SIXT Group România, a explicat pentru Green Report, că, în momentul de față, aceste automobile nu întrunesc toate elementele necesare pentru a satiface nevoia clienților de mobilitate și flexibilitate.

Avem un număr nesemnificativ de mașini hibride și electrice în flota noastră de închiriere de mașini și de leasing operațional. Acest lucru se datorează în principal mașinilor hibride sau electrice care nu oferă soluții avantajoase clienților noștri atunci când se evaluează costul total, combinat cu nevoia de mobilitate și flexibilitate. Dar aceste tipuri de mașini fac parte din evoluția viitoare și sunt sigur că pas cu pas vom avea programe structurate care vor duce la o mai mare penetrare”, a declarat Tal Lahav.

În zona de leasing avem acum peste 350 de clienți din toate ariile și de toate dimensiunile și estimăm o creștere a portofoliului de clienți de peste 20%. Intenția noastră este să mentinem o rată a retenției la un nivel similar cu cel din 2017.  Și numărul angajaților va crește cu până la 5%, iar intenția noastră este să investim în construirea unei echipe solide de profesioniști care muncesc din pasiune pentru ceea ce fac”, a mai spus CEO-ul SIXT Group România.

Green Report Shop Transport ECO

În 2017, SIXT Group a înregistrat o cifră de afaceri de peste 27 de milioane de euro, în creștere cu 10% față de 2016. Flotele SIXT Leasing și SIXT Rent a Car au ajuns la 4.000 de autoturism printr-o creștere de 15%. De asemenea, SIXT SH (divizia de autoturisme multi-brand a SIXT) și Union Motors (divizia de vânzări de masini noi a Opel) au vândut peste 1.000 de autoturisme noi și second hand vândute.

În plus, activitatea service-ului Union Motors a crescut de asemenea cu 15%, în contextul în care grupul a deservit Dacia, Renault, Opel și multi-brand într-un ritm de 80-100 de mașini zilnic.

Comentarii

comentarii