Smart Building & Smart Energy Saving: clădirile inteligente devin soluții de viitor pentru mediul de afaceri din România

in Business 16 May 2018 265 Views

BusinessMark și EnergyPal anunță organizarea evenimentului “Smart Building & Smart Energy Saving”, ce va avea loc pe 18 mai 2018 la Hotel Radisson Blu din București.

Avantajele clădirilor inteligente atrag tot mai mult atenția mediului de afaceri, prin prisma perspectivelor de creștere a productivității personalului, a eficienței energetice, a reducerii costurilor de operare și a optimizării de utilizare a clădirilor. Clădirile inteligente integrează și gestionează informațiile, ocupanții, sistemele clădirii, materialele și construcția ca un întreg sistem adaptabil, pentru a obține performanța clădirii din punct de vedere al: energiei, eficienței, longevității clădirii, confortului și gradului de satisfacție al ocupanților.

În acest context, unii dintre cei mai buni specialiști se reunesc în cadrul evenimentului “Smart Building & Smart Energy Saving” să discute despre potențialul clădirilor inteligente și să prezinte avantajele, provocările și soluțiile pe termen lung.

Evenimentul include două sesiuni tematice: Smart Buildings și Eficiență energetică în industrie, logistică, birouri și comercial. Invitații evenimentului vor aborda următoarele subiecte: conceptele de Smart Building, Building Management System (BMS), IoT și exemple din România; ingredientele care fac o clădire smart; Utilitatea Smart Building; Rezultatele obținute prin utilizarea componentelor Smart în clădiri de birouri; Modele de Smart Buildings în retail; Bune practici de Smart Building în logistică și producție; Smart Residential – pasul urmator: de la gadget la eficiență și confort; Servicii de operare și întreținere Smart; Directiva europeană, măsuri și politici – Directiva UE nr. 27/2012 privind eficiența energetică; Smart Metering – contorizarea inteligentă – importanța și rolul în eficientizarea energetică; Managerul energetic – reglemetari și rolul în companie; Proiecte de eficientizare energetică – exemple și bune practici; Soluții de eficientizare; Exemple și bune practici de eficientizare energetică din logistică, industrie, retail și birouri; Legislație, reglementări, obligații legale;

În cadrul evenimentului, va fi lansat și studiul Eficiența energetică în companiile din România, singurul studiu realizat în România pe această temă. Pe baza răspunsurilor primite de la companii din 10 sectoare industriale, studiul arată care sunt beneficiile pe care le identifică companiile ca derivând din măsurile de eficiență energetică. De asemenea, studiul arată care este nivelul actual de monitorizare a consumurilor, câte companii au implementat smart metering și câte au realizat un audit energetic al clădirii până acum.

Speakerii invitați în cadrul evenimentului:

  • ing. Lucian Anghel, CEO, EnergyPal
  • Adrian Ursulean, Head of Property Management România, CTP România
  • Romulus Andrei, Director, Departamentul Finanțări Structurate, Banca Transilvania – Centrul Regional București
  • Bogdan Herea, Co-Founder, PITECH+PLUS Stephen Burke, Construction Director, Forte Partners

În plus, evenimentul “Smart Building & Smart Energy Saving” conține un workhop pe tema Eficientizare energetică. Principalele subiecte abordate vor face referire la planul de eficientizare energetică, soluțiile pro și contra și la posibilitățile de finanțare. Vor fi prezentate studii de caz și exemple de practice.

Înscrierea la eveniment se va face prin completarea formularului de înregistrare, disponibil pe site-ul BusinessMark și trimiterea acestuia la office@business-mark.ro.

Evenimentul “Smart Building & Smart Energy Saving” este organizat de BusinessMark și EnergyPal alături de: CTP – Commercial Real Estate Developer And Manager, ParkingPlus, ACUE – Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități de Energie, BCCBR – Bilateral Chamber of Commerce Bulgaria – Romania, AREL – Asociația Română a Electricienilor.

Comentarii

comentarii