Social Impact Award România, o șansă pentru studenți să devină antreprenori sociali

in EcoINOVATIE, EcoLIFESTYLE 25 April 2019 59 Views

Social Impact Award este o competiție internațională care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care își doresc să devină antreprenori sociali. Pentru ediția din București, aplicațiile se depun până pe 17 mai, iar din 15 idei selectate, numai trei vor câștiga premii de 1.500 de euro.

brainstorming

Potrivit unui studiu realizat de Reveal Marketing Research și publicat de Ashoka cu privire la atitudinea și percepția românilor asupra agenților schimbării din societate s-au constatat următoarele: 74% dintre respondenți se consideră agenți ai schimbării, dintre care 81% sunt tineri cu vârste cuprinse intre 18-24 de ani. Totodată, 86% dintre respondenți admit că schimbarea în societatea în care trăim începe cu fiecare dintre noi.

Social Impact Award România își dorește să le ofere tinerilor contextul în care să învețe cum să producă schimbarea. Aplicațiile pot fi depuse până pe 17 mai, aici, iar juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii. Această perioadă presupune, printre altele, accesul la sesiuni individuale de mentoring, metode și instrumente de lucru specifice antreprenoriatului social.

Din aceștia 15, doar trei câștigă câte 1.500 de euro sau șansa de a participa la SIA International Summit din Kiev, Ucraina.

 Printre cele 15 idei finaliste ale ediției din 2018 s-au numărat câteva care au avut ca scop protejarea mediului înconjurător.

„Bottle. World” a presupus proiectarea unei sticle de apă reutilizabilă, “cool” și unică, special concepută pentru millennials; „Zero waste kit”, setul care conține produse reutilizabile pentru utilizarea zilnică, „Zero waste store” – întreprindere socială care luptă împotriva deșeurilor de ambalaje, promovând un model de consum sustenabil.

Unul dintre cele trei proiecte câștigătoare de anul trecut se numește Ireuse, care presupune crearea unor rame de ochelari din plastic HDPE reciclat.

„Andreea și Gabi au fost printre cei mai determinați finaliști Social Impact Award din 2018. Au lucrat cu dedicare, au fost flexibili să își schimbe abordarea pe parcurs și au fost acolo în orice moment, să învețe cât mai multe despre ce înseamnă să construiești o afacere socială. A fost o bucurie să lucrăm împreună și să vedem cum IReUse Studio prinde viață”, a declarat Corina Angelescu, National Coordinator Social Impact Award România.

Comentarii

comentarii