Solar Impulse 2 face ocolul Pământului ca să-i convingă pe industriași că viitorul aparține energiei curate

in Energie 22 January 2015 525 Views

Propulsat de patru motoare electrice, alimentate de 18.000 de panouri solare, Solar Impulse 2 va pleca la începutul lunii martie într-o călătorie în jurul lumii, al cărei scop este să demonstreze că viitorul aparține energiilor regenerabile. Avionul va zbura doar cu energie de la Soare în 25 de zile. În timpul celor două escale, piloții vor încerca să-i convingă mai ales pe industriași și politicieni că tehnologiile nepoluante fac posibile lucruri considerate până acum imposibile.

 

 

“Vrem să demonstrăm că energiile nepoluante reprezintă sursa de energie a viitorului. Ceea ce noi vom facem acum, prin acest zbor, poate oricine să facă în viața de zi cu zi, ca să conserve resursele naturale ale planetei”, a declarat Bertrand Piccard, unul dintre piloți, într-o conferință de presă, la Abu Dhabi. Piccard a subliniat că intenționează, de asemenea, prin zborul Solar Impulse 2 să-i convingă pe politicieni și industriași că direcția în care trebuie să mergem este cea a energiilor curate.

Solar Impulse 2 va pleca la sfârșitul începutul lunii martie, în premieră mondială, într-o călătorie în jurul lumii. Avionul care are trei motoare electrice în plus față de predecesorul său, Solar Impulse, va traversa două oceane și va zbura timp de 120 de ore. Solar impulse 2 este construit să reziste la turbulențe, are o anvergură a aripilor mai mare decât un Boeing 747 și cântărește 2.300 de kilograme.

Avionul conceput de doi elvețieni, Bertrand Piccard și André Borschberg, va fi pilotat cu rândul de aceștia. Ei vor fi capabili să zboare mai multe zile și nopți la rând și vor fi primii care vor ocoli Pământul folosind doar energia solară. Solar Impulse 2 dispune de o tehnologie îmbunătățită, cu un consum de energie mai mic decât predecesorul său, Solar Impulse.

Cei doi piloți vor parcurge timp cinci luni aproximativ 35.000 de kilometri, timp de 25 de zile de zbor, iar avionul va atinge o viteză de 50 -100 km/h. Provocare va fi ca ei să zboare câte cinci zile și cinci nopți fără întrerupere pentru a traversa Pacificul și Atlanticul. Solar Impulse 2 va pleca din Abu Dhabi, Emiratele Arabe, și va zbura spre est, spre Marea Arabiei, Myanmar, China, Oceanul Pacific, Statele Unite, Oceanul Atlantic, Europa de Sud, Africa de Nord, ca apoi să revină în punctul din care a plecat.

Citește și:

Avionul alimentat exclusiv cu energie solară face ocolul Pământului în 120 de ore

 

Comentarii

comentarii