Studiu. 86% dintre europeni cred că este mai important ca oricând să avem grijă de mediu

in EcoLIFESTYLE 22 October 2020 137 Views

Pandemia COVID-19 atrage atenţia asupra importanţei protecţiei mediului la nivel european, dat fiind că 86% dintre europeni spun că ar trebui făcut mai mult pentru mediu. 94% dintre respondenții din România au spus să este mai important ca niciodată să avem grijă de planeta noastră.

Potrivit unui studiu efectuat în 14 ţări europene de agenţia de cercetare LUCID, în asociere cu Every Can Counts – iniţiativă care are scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra avantajelor reciclării dozelor din aluminiu, 86% dintre europeni cred că este mai important ca oricând să avem grijă de mediul înconjurător.

O mare majoritate a europenilor au spus că este mai important ca niciodată să avem grijă de mediul înconjurător şi să reciclăm, după COVID-19, în timp ce un procent covârşitor de 91% au spus că ar vrea să facă mai mult pentru a recicla deșeurile.

„Aceste rezultate ne arată că există o creştere a conştientizării nevoii de a recicla cât mai multe deşeuri, iar pandemia COVID-19 doar a accelerat acest proces. Oamenii realizează cât de presantă este această problemă şi sunt dispuşi să depună eforturi pentru a crea o reală economie circulară”, a declarat David Van Heuverswyn, Directorul Every Can Counts Europa.

În plus, 52% dintre respondenţi nu ar pune economia mai presus de mediu, în ciuda încetinirii economice cauzată de pandemia COVID-19. Doi din trei au spus că reciclarea este o obligaţie pentru toţi şi că este o nevoie urgentă pentru combaterea acestei probleme. Mai mult de trei sferturi dintre respondenţi reciclează întotdeauna sau adesea toate tipurile de materiale, în vreme ce 76% dintre oameni reciclează adesea ori întotdeauna dozele din aluminiu, ambalajul de băuturi cel mai reciclat la nivel global.

La nivel local, 94% dintre respondenţi din România au spus să este mai important ca niciodată să avem grijă de planeta noastră, după COVID-19, în timp ce 97% au spus că vor să facă mai mult când vine vorba de reciclare. Mai mult, 56% au declarat că ar pune problema mediului mai presus de economie, ceea ce arată o clară schimbare de priorităţi.

„Cu toate impedimentele care au apărut în ultima vreme din cauza situației globale cu privire la COVID-19, în România încă suntem interesați de reciclare și parcă mai mult ca oricând responsabilitatea oamenilor se reflectă în cantitățile pe care le colectăm în cadrul proiectelor noastre”, a declarat Adina Magsi, Manager Every Can Counts România

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 13.793 de persoane cu vârste peste 16 ani, echilibrat din punct de vedere al vârstei şi genului, în 14 ţări în care Every Can Counts are o iniţiativă locală (Belgia, Serbia, Austria, Ungaria, Grecia, România, Polonia, Republica Cehă, Irlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Italia, Franţa), în perioada 5 august – 14 septembrie 2020.

Citește și: 
Primarii din marile orașe gândesc strategii verzi pentru recuperarea după criza Covid-19

Distrugerea habitatelor va genera focare de boli mai periculoase decât COVID-19

Comentarii

comentarii