Spitalul Municipal din Medias va putea vinde energie electrica

in Energie 2 October 2013 190 Views

Spitalul Municipal din Medias este primul din judetul Sibiu care va putea vinde energie electrica, multumita unei centrale in cogenerare , a declara pentru Agerpres, doctorul Bogdan Burghelea, directorul institutiei.

Spitalul va avea incepand de vineri o centrala noua, cu care va putea ÔÇťproduce proprii baniÔÇŁ, din vanzarea de energie electrica, peste zece ani. Practic, toata energia electrica in plus va putea fi comercializata de spitalul din Medias, catre orice beneficiar din oras.

Este o centrala care merge pe gaz, ca orice centrala, dar este o centrala in cogenerare, deci produce si curent electric. Aceasta centrala este mai economica. Costul pentru spital este zero privind achizitia centralei, conditiile sunt foarte clare, de a reduce cu 10 % costurile spitalului fata de costurile anterioare. Dupa amortizarea investitiei, practic, centrala ramane spitaluluiÔÇŁ, a explicat Bogdan Burghelea.

Acesta spune ca primul avantaj al noii centrale este faptul ca cei 335 de pacienti ai Spitalului Municipal din Medias vor avea de vineri, conditii mai bune in saloane. Noua centrala o inlocuieste pe cea veche de patru decenii.

Comentarii

comentarii