Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Spitalul municipal Orastie, reabilitat termic din fonduri private

Spatiile in care functioneaza statia de sterilizare a spitalului municipal Orastie au fost reabilitate termic in cadrul unui proiect finantat de grupul Rompetrol, care a vizat inclusiv reabilitarea instalatiei medicale.

Statia de sterilizare, cu o durata de exploatare de 10 ani, fusese data in folosinta in 1986, iar lipsa lucrarilor de reparatii a instalatiei de peste 14 ani, reprezenta un pericol pentru siguranta si sanatatea pacientilor.

Proiectul, finantat prin programul ”Impreuna pentru fiecare” al Rompetrol si desfasurat in perioada 15 septembrie – 25 octombrie 2010, a vizat reabilitarea instalatiei de sterilizare (inlocuirea unor subansamble din aparatele de autoclavare, inlocuirea si etalonarea aparaturii de masura si control pentru cresterea sigurantei operatiunilor), dar si a spatiului in care aceasta functioneaza (inlocuirea usilor si ferestrelor, izolarea termica si zugravirea peretilor, aplicarea de linoleum antibacterian si termoizolant).

Valoarea totala a sprijinului acordat a fost de 12.000 de euro.

80 de voluntari implicati in proiect

Beneficiarii directi ai acestor lucrari de modernizare sunt cei aproximativ 6.000 de pacienti internati si tratati anual in Spitalul Municipal Orastie, dar si cei 138 de angajati, reprezentand personalul medical si auxiliar.

Lucrarile de reabilitare au fost realizate cu ajutorul a 80 de voluntari care, alaturi de medici si asistente, s-au implicat si in promovarea proiectului, in sustinerea unor seminarii pe tema “Masuri medico-sanitare privind prevenirea bolilor transmisibile” si acordarea de asistenta gratuita varstnicilor pe perioada desfasurarii proiectului.

"In urma implementarii proiectului Reabilitarea statiei de sterilizare a Spitalului Municipal Orastie s-au atins toate obiectivele propuse initial. Ca urmare a reabilitarii spatiului si a statiei de sterilizare, a fost eliminat riscul de infectii nosocomiale, a crescut siguranta interventiilor chirurgicale si confortul personalului medical. De asemenea, reabilitarea statiei inseamna si economii la utilitati (curent electric, apa), acest aspect nefiind posibil inainte, cand operatiunile de sterilizare erau repetate pana la obtinerea rezultatelor dorite.“ a declarat Dr. Dan Sechi, medic primar chirurg si manager al Spitalului Municipal Orastie.

Spitalul Municipal Orastie functioneaza ca unitate medicala din 1940, oferind servicii de sanatate pentru peste 44.000 locuitori din municipiul Orastie, orasul Geoagiu si comunele arondate din judetul Hunedoara.

spot_img

Ultimele știri