Sri Lanka va interzice importurile de drujbe pentru a proteja p─âdurile

in Autoritati, Biodiversitate 13 June 2019 117 Views

Sri Lanka va interzice importurile de drujbe ┼či va ├«nchide fabricile de cherestea ca parte a unui plan pentru a proteja p─âdurile, a anun┼úat biroul de pres─â al pre┼čedintelui Maithripala Sirisena.

“Am instruit oficialii s─â interzic─â importurile de drujbe ├«ncep├ónd de s─âpt─âm├óna viitoare”, a declarat joi Sirisena, ├«n timpul unei conferin┼úe asupra mediului, potrivit aceleia┼či surse.

Cu aceast─â ocazie, pre┼čedintele srilankez ┼či-a f─âcut public─â determinarea de a lupta ├«mpotriva t─âierilor ilegale de p─âduri ┼či de a cre┼čte acoperirea forestier─â a ┼ú─ârii sale de la 28% c├ót este ├«n prezent la 31% ├«n urm─âtorii zece ani. 

├Än urm─â cu patru luni, Sirisena, care este ┼či ministru al Mediului, i-a obligat pe to┼úi cei care folosesc drujbe s─â le ├«nregistreze la poli┼úie, ceea ce a dus la recenzarea lor la 82.000 ├«n trei s─âpt─âm├óni. 

El nu a precizat dac─â va interzice total folosirea de drujbe deja ├«n uz, ├«ns─â a subliniat c─â fabricile de cherestea au la dispozi┼úie cinci ani pentru a-┼či opri activitatea, cer├óndu-le t─âietorilor de lemne s─â-┼či g─âseasc─â un alt loc de munc─â ├«n acest timp.

Comentarii

comentarii