Starbucks nu mai primește cănile reutilizabile ale clienților, de teama Covid19

in EcoLIFESTYLE, Poluare 6 April 2020 88 Views

Starbucks a luat o decizie care se aplică tuturor cafenelelor din lume care mai sunt deschise: clienții nu mai pot primi cafea în cănile reutilizabile pe care le aduc de acasă. Măsura are rolul de a preveni răspândirea noului coronavirus.

Compania a anunța că va suspenda pentru o vreme acest serviciu, dar va continua să le ofere clienților care își aduc căni reutilizabile o reducere de 10 cenți, chiar dacă aceștia nu le pot folosi. În schimb, consumatorii vor primi pahare din hârtie.

Un expert în igienă a spus, pentru BBC, că oprirea răspândirii virusului ar trebui să fie o prioritate mai mare decât protejarea mediului.

Deși măsura a fost luată inițial în America de Nord, la scurt timp compania a implementat restricția și în restul magazinelor.

„Din precauție, întrerupem utilizarea cănilor și paharelor personale în magazinele noastre din Europa, Orientul Mijlociu și Africa”, a transmis Starbucks într-un comunicat.

„Să-i înmânezi cuiva o cană reutilizabilă e același lucru cu a da noroc. Dacă este ceva ce putem face în acest moment să oprim răspândirea virusului, ar trebui să facem asta”, a declarat pentru BBC Sally Bloomfield, profesor la Școala Londoneză de Igienă și Medicină Tropicală.

În Regatul Unit și în Germania, clienții nu vor fi taxați pentru paharele de hârtie.

Compania, care oferă reduceri clienților care își aduc propriile căni încă din 1998, nu a precizat cât timp va dura suspendarea acestui serviciu. În schimb, a sporit măsurile de curățare a veselei din cafenele, cum ar fi cănile din ceramică și farfuriile.

În 2010, Starbucks a lansat o campanie prin care a promovat utilizarea paharelor aduse de clienți pentru a-și reduce deșeurile de hârtie generate. Programul a scutit milioane de kilograme de hârtie să ajungă la groapa de gunoi, a transmis compania.

În ianuarie, Starbucks a închis 4.300 de cafenele din China, pentru a ajuta la oprirea răspândirii virusului. Cafenelele din România, care fac parte din rețea, sunt închise la ora actuală.

Comentarii

comentarii