Startul noului sezon I’Velo s-a dat la Constanta

in Business 5 April 2013 138 Views

Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Primaria Municipiului Constanta, au lansat astazi programul de bike-sharing I’Velo la Constanta. Centrul de inchiriere este amplasat in Parcul Tabacariei (Gravity Park) si  pune la dispozitia constantenilor 120 de biciclete.

Din 2010, cand am lansat I’Velo, si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank

In sezonul 2013, centrele I‘Velo vor putea fi gasite in Bucuresti – parculHerastrau, TineretuluisiIzvor, Timisoara – ParculCopiilor, Iasi –ParculCopou (langastatuiaMihaiViteazu), Brasov – PiataSfatului si Constanta – parculTabacariei.

Proiectul isi pastreaza modalitatea de inchiriere de anul trecut dar si componenta gratuita a programului. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit pe baza carnetului de elev, respectiv al talonului de pensie.

In trei ani de I’Velo, impreuna cu peste 700.000 de utilizatori, am demonstrat ca romanii vor sa mearga pe biciclete. Suntem bucurosi sa continuam si anul acesta I’Velo la Constanta si asteptam cat mai multi biciclisti la centrele de inchiriere. Dorim ca de la un an la altul,cat mai multi romani sa foloseasca bicicleta ca mod alternativ de transport si sa constientizeze ca este o modalitate foarte simpla de a avea grija de sanatatea lor dar si de a avea grija de mediul inconjurator”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Anul 2012 a fost marcat de o serie de noutati pentru utilizatorii I’Velo: posibilitatea de inapoiere a bicicletei in orice punct de inchiriere din oras (valabil pentru Bucuresti si Timisoara); sistem informatic de inchiriere a bicicletei; program de inchiriere flexibil; rezervarea bicicletei s-a putut face si online, via www.ivelo.ro ; modernizarea centrelor de inchiriere; innoirea parcului de biciclete.

In 2013, Raiffeisen Bank si Green Revolution pun la dispozitia utilizatorilor din capitala si 5 orase importante din tara 900 de biciclete si un sistem foarte simplu de inchiriere, pe baza de buletin.

De asemenea, “I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele. Se pot inchiria un numar maxim de 3 biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro.

I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.In cei 3 ani de functionare, programul I’Velo a reusit sa scoata aproximativ 700 000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone.

Programul I’Velo, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

 

 

 

Comentarii

comentarii