Statia electrica de la Fetesti a fost retehnologizata

in Energie 31 January 2008 145 Views

Statia electrica Enel de la Fetesti indeplineste, in prezent, standardele europene de eficienta si siguranta, ca urmare a procesului de retehnologizare care a fost derulat de compania Siemens. Prin investitia de 1,5 milioane de euro prin care s-au inlocuit echipamentele vechi de inalta si medie tensiune s-a reusit cresterea sigurantei in functionare a echipamentelor si reducerea timpilor de interventie in cazul intreruperilor de curent, informeaza un comunicat de presa al companiei.

De asemenea, modernizarea implica reducerea costurilor de intretinere, asigurarea unor conditii mai bune de siguranta a muncii pentru personal si o contributie semnificativa la protectia mediului inconjurator, prin eliminarea substantelor daunatoare din baterii.

Statia de transformare reprezinta un punct cheie prin care se furnizeaza curent electric catre un numar de peste 16.000 de clienti din Fetesti si Insula Mare a Ialomitei, atat consumatori cansici cat si industriali si agricoli.

“Astfel, facem un pas inainte in atingerea scopului nostru principal, de imbunatatire a calitatii serviciilor pentru consumatorii nostri. Proiectul este doar o parte a planurilor noastre ambitioase de investitii initiate inca din 2005, care vizeaza cresterea sigurantei retelelor de distributie in zonele unde opereaza Enel”, a declarat directorul general al Enel Distributie Dobrogea si Banat, Domenico Cappellieri.

“Siemens are in plan participarea la cat mai multe proiecte de infrastructura, deoarece credem cu fermitate ca putem pune umarul la retehnologizarea Romaniei spre standarde internationale”, a spus, la randul sau, directorul general al Siemens, Adrian Baicusi.

Comentarii

comentarii