Stația Spațială Internațională se va deschide turiștilor începând cu 2020

in Business 15 June 2019 46 Views

NASA va permite turiștilor să viziteze Stația Spațială Internațională (ISS) începând cu 2020. Astronauții privați vor plăti 35.000 de dolari pe noapte.

© NASA

Agenția Spațială a Statelor Unite Ale Americii a declarat că va deschide stația pentru turiști și proiecte antreprenoriale. Vor exista până la două scurte misiuni private cu astronauți pe an, conform directorului adjunct ISS, Robyn Gatens.

Astronauții privați vor putea călători către Stația Spațială Internațională timp de până la 30 de zile, zburând la bordul unei nave spațiale americane.

NASA a declarat că entitățile comerciale private vor fi responsabile pentru stabilirea echipajului și vor trebui să se asigure că astronauții privați îndeplinesc cerințele medicale și de pregătire necesare pentru zborul spațial.

Cele două companii angajate de NASA sunt SpaceX, compania lui Elon Musk, care va utiliza capsula produsă de ei, Dragon, și Boeing, care construiește o navă spațială numită Starliner. Aceste companii vor cere astronauților privați aproape 60 de milioane de dolari per zbor.

În trecut, NASA restricționase orice utilizare comercială a stației spațiale, iar astronauții nu puteau lua parte la cercetări pentru profit.

NASA are în plan privatizarea ISS, pe care o deține împreună cu Rusia. Președintele SUA, Donald Trump, a publicat anul trecut un buget care cerea ca ISS să nu mai primească fonduri de la guvern până în 2025.

Agenția spațială a anunțat recent că are în plan o expediție pe lună până în 2024.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii