Marea Britanie. Numărul stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice l-a depășit pe cel al benzinăriilor

in Business, EcoLIFESTYLE, Energie, Transport 21 August 2019 540 Views

Potrivit Nissan, în Marea Britanie a fost înregistrată o premieră: stațiile publice de încărcare pentru mașinile electrice sunt mai multe față de benzinării: 9.300, față de 8.400. În centrul Londrei există numai patru benzinării.

infrastructură mașini electrice

Benzinăriile au fost într-o ușoară descreștere în ultimii 50 de ani în Marea Britanie. În centrul Londrei, de exemplu, unde trebuie să plătești ca să intri cu mașina, există numai patru benzinării, în timp ce autoritățile au instalat, numai în ultimul an, peste 1.000 de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

„În mai puțin de un secol de la prima benzinărie britanică deschisă – în noiembrie 1919, în Aldermaston, Berkshire – numărul lor a ajuns la maximum, a scăzut, apoi a fost depășit de stațiile de încărcare proiectate pentru baterii”, a transmis Nissan.

Aproape 80% din benzinării s-au închis din 1970, în timp ce stațiile pentru mașinile electrice au crescut de la câteva sute, în 2011 (când a fost lansat modelul Nissan Leaf) la 9.300, în august 2019.

Din totalul de stații electrice, în jur de 1.600 sunt rapide, cu o capacitate de 50 kw sau peste. Asta înseamnă că unele mașini electrice, precum Nissan Leaf Plus, se încarcă 80% în mai puțin de o oră, iar Tesla Model 3 și Audi E-tron, într-un timp mult mai scurt.

Cum și unde pot fi încărcate mașinile electrice în România

Potrivit unei statistici publicate de Nissan, două noi stații rapide au fost deschise în fiecare zi în ultima lună, iar în toată Marea Britanie există, în prezent, 290 de încărcătoare super-rapide Tesla. Aproape toate stațiile de alimentare de pe autostrăzi au și stații de încărcare electrice, cele mai multe fiind rapide.

Cei mai mulți posesori de mașini electrice le încarcă acasă. Prin urmare, în încercarea de a sprijini în continuare achiziționarea vehiculelor electrice, guvernul britanic a anunțat recent propunerea ca toate casele care vor fi construite să aibă puncte de încărcare pentru bateriile acestor mașini, a mai transmis Nissan, care citează Financial Times.

Ținând cont de numărul stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice și a benzinăriilor, Statele Unite sunt mult în urma Marii Britanii. Conform unor informații emise de U.S. Alternative Fuels Data Center, în SUA sunt 22.408 de stații de încărcare electrice, și, potrivit EPA, 168.000 de benzinării.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii